Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '14

 
Kategori
Bilişim
 

Sanal Pos Ödeme Altyapısı - Online Kredi Kartı Tahsilat Sistemi

Sanal Pos Ödeme Altyapısı - Online Kredi Kartı Tahsilat Sistemi
 

E-tahsilat


Sanal pos ödeme alt yapısı bir diğer adı ile e-tahsilat Türkiye'de bulunan bütün bankaların sanal posları ile online kredi kartı ödemesi alabileceğiniz sistemlere denir. Bu sistemler firmaların kendi internet siteleri üzerinden, kredi kartları ile tek çekim ya da taksitli olarak tahsilat yapabilmelerini sağlamaktadır. Bu sistemlerde uluslar arası geçerliliği olan ileri derecede güvenlik önlemleri alınmıştır. 
 
Firmalar e-tahsilat sitelerinin yanı sıra birde bütün ödemelerin online kontrollerini sağlayabilecekleri ir yönetim paneline sahip olmaktadırlar. Bayileri mevcut ise onlara yetkilendirmeler ve yönetim panelleri oluşturarak müşterilerinden kredi kartı ile online bir şekilde ödeme almalarını sağlayabilmektedirler. E-tahsilat sistemleri binlerce firma tarafından kullanılmakta olan bir sanal pos ödeme alt yapısıdır ancak bu sistemi henüz yeni duymu olanlar için tanımlamalı bir şekilde anlatım yapalım.
 
E-tahsilat Nedir ?
 
E-tahsilat online ödeme altyapısı, işletmelerin, müşterilerinden onlien kredi kartı tahsilatı yapabilmelerini sağlayan sistemlerdir. İşletmeler, sadece kendi müşterilerine değil aynı zamanda bayilerine yetki vererek onların da müşterilerinden online kredi kartı ödemesi almasını sağlayabilmektedirler. Tek çekim ya da taksitli bir şekilde tahsilat yapılabilmektedir. Türkiye’de bulunan her bankanın sanal posu, bu sisteme sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir.
 
Ödeme yapacak olan bayi, müşterisi ya da sizin müşteriniz, kurum ya da alacaklı olduklarınız önceden belirlenmiş olan kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte sisteme giriş yapmaktadırlar. Yapılan bu girişlerin ardından online ödeme seçeneğine tıklanarak ödeme sayfasına yönlenirler. Ödeme yapılacak olan tutar girildikten sonra istenilen bilgiler ve kredi kart bilgileri doldurulur. Son olarak yapılması gereken şey ise ödeme yap butonuna tıklanmasıdır. İşte tam bu noktada ilgili ücret anında sizlerin sanal pos hesabınıza geçer. Ödeme sayfalarında 128bit SSL şifreleme sistemi kullanılarak güvenlik önlemleri alınmaktadır.
 
Sanal pos ödeme altyapısının özellikleri
 
E-tahsilat sistemleri sadece sanal pos ödeme altyapısı olarak değil aynı zamanda firmanıza özel bir ödeme sitesi olarak çalışmaktadır. Yani sizin belirlemiş olduğunu bir alan adına ya da sitenizin alt alan adında e-tahsilat online ödeme sistemi kurulumu yapılmaktadır. Kurulum yapıldıktan sonra sanal poslarınız bu sisteme entegre edilir. 
 
Bununla birlikte bir de yönetici paneline sahip olursunuz. Bütün işlemlerin takibinin yapılabileceği alandır burası. Ödeme süreleri, ödeme yapan kişiler, detaylı karşılaştırma ve işlem raporları gibi her türlü detay incelene bilmektedir. Bu programın bir diğer özelliği ise muhasebe programları ile cari ve ekstre entegrasyonu yapılarak çalışabilmesidir.
 
Sanal pos ödeme altyapısı firmaların bütün ödemelerini tek bir noktada toplamalarını sağlamaktadır. Yönetim panelleri aracılığı ile istenilen ödeme takip edilebilmekte online iptal ya da iade işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bütün bu özelliklerin yanı sıra istenilirse cep telefonları ya da tablet bilgisayarlardan da sistem online olarak yönetilebilmekte ve ödeme ya da tahsilat yapılabilmektedir.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..