Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '14

 
Kategori
Yazılım
 

Sanal Poslu Firma ödeme sistemi E-tahsilat Online Tahsilat yazılımı

Sanal Poslu Firma ödeme sistemi E-tahsilat Online Tahsilat yazılımı
 

Kredi Kartı Güvenli Ödeme


Teknoloji hayatımızı her geçen gün daha da fazla kolaylaştırıyor. Teknolojinin sağlamış olduğu bu kolaylıklardan bir tanesi ise firmaların yapmakta olduğu tahsilatları. Eskiden tamamen klasik yöntemlerle yapılan tahsilatlar, günümüzde uzmanlar tarafından geliştirilmiş olan e-tahsilat sistemleri ile online olarak yapılabiliyor. 
 
Firmaların kendi siteleri üzerinde kurulan online tahsilat yazılımı ile birlikte hem bayilerden hem de bayilerin müşterilerinden kredi kartı ile online tahsilat yapılabiliyor. Türkiye'de bulunan bütün bankaların sanal posları bu sisteme sorunsuz ve ileri derecede güvenlik önlemleri alınarak entegre edilebiliyor. Bu sayed tek çekim, taksitli ya da tekrarlı olmak üzere bütün kredi kartlarından online ödeme alınabiliyor.
 
E-tahsilat sistemleri aynı zamanda bütün muhasebe programları ile de entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bu sayede stok, cari, ekstre, fatura alanlarında yaşanan hatalar ya da sorunlar tamamen ortadan kaldırılmış oluyor. Bu durumda direk olarak firmanın cirolarında artışlara sebep oluyor. 
 
Gelin bir de Teknolojik e-tahsilat sistemlerini uzmanlarından dinleyelim
 
E-Çözüm tarafından ilk olarak 2007 yılında geliştirilen E-tahsilat online ödeme sistemleri farklı sektörlerdeki orta ve büyük ölçekli 1000'in üzerinde işletme ve kurumun kullandığı bir yazılım olmuştur. 
 
E-tahsilat programı hem işletmelerin hem de kurumların kullanabildiği, farklı iş süreçlerine göre modellenebilen, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden ve tüketicilerden internetten online tahsilat yapılabilmesini sağlayan, okul, site, dernek, apartman, sanayi sitesi, dershane, kolej, üniversite, spor kulübü, vakıf, mali müşavir, muhasebe, residence gibi kurumların periyodik ve düzenli ödemelerini otomatik olarak kredi kartlarından tahsil edebilen sistemdir. Tamamen web tabanlı olan E-tahsilat yazılımları ERP sistemleri ile de entegre olabilmektedir.
 
Uluslararası güvenlik standartlarına uygun olarak geliştirilen ve çalışan E-tahsilat yazılımları dövizli tahsilat, limitli tahsilat ve benzeri bir çok özelliğe sahiptir. 
 
Kullanım alanları nelerdir ?
 
Dernekler, yöneticiler ya da spor kulüpleri bütün üyelerinden online tekrarlı tahsilat yapabilmektedirler. PCI DSS  ve 128bit SSL şifreleme teknoloji sayesinde güvenli bir şekilde tekrarlı tahsilat yapılabilmektedir. 
 
Bayisi olan firmalar hem kendi müşterilerinden, hem bayilerinden hem de bayilerinin mağazalarına gelen müşterilerinden kredi kartı tahsilatı yapabilmektedirler. Firma bayi zincir tahsilatı sayesinde tek bir noktada yani firmanın ana sanal posunda bütün ödemeler toplanabilmektedir. Firma yetkilisi yapılan tüm ödemeleri ve bayilerin cirolarını takip edebilmekte ve aynı zamanda bayiler verilen yetkilendirmeleri kullanarak almış oldukları kredi kartı ödemelerini siteleri üzerinden takip edebilmektedirler. 
 
Üniversiteler, dershanalar, kolejler öğrenci harçlarını bu sistem sayesinde toplayabilmektedirler. 
 
Ayrıcalıkları nelerdir ?

E-tahsilat sistemleri online ödeme sistesinin yanı sıra bir de yönetim paneline sahiptirler. Bu yönetim paneli sayesinde yapılan her ödemenin takibi yapılabilmekte ve aynı zamanda online iade ya da iptal işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Müşteriler isterlerse cep telefonları üzerinden ödeme yapabilmektedirler. Aynı zamanda firma yetkilisi ve bayiler alınan ödemeleri kendi akıllı telefonlarından, tablet bilgisayarlarından kısacası internete bağlanabilen bütün cihazlarından takip edebilmektedirler. 
 
E-tahsilat sisteminin en dikkat çekici tarafı ise ödeme alınması gereken müşteri, kurum ya da alacaklılara ister otomatik olarak istenirse de toplu bir şekilde ödeme hatırlatmaları sms ve e-mail yolu ile yapılabilmesidir. 
 
E-tahsilat uzmanları ile yapılmış olan görüşmeler neticesinde 2014 yılının sonlarına doğru bu sistemi kullanan firma sayısının 2000 olacağı tahmin edilmektedir. 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..