Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Sanal saldırı; Facebook sarsıldı, Google sağlam

Sanal saldırı; Facebook sarsıldı, Google sağlam
 

http://www.teknokampus.com/Google.Facebook.ve.Twittera.Siber.Saldiri-h-963.asp


Dün biz Kılıçdaroğlu’nun Sincan üzerinden yürüttüğü hukuki sürecin facebook’un kapanmasına yol açabileceğini tartışırken en büyük paylaşım siteleri görülmedik bir hacker saldırısı ile karşı karşıya kaldı ki, Sincan Hakimliği ve Kılıçdaroğlu’nun başlattığı süreç bu olayın yanında ufak kalır.

“Twitter gitti geldi, Facebook sarsıldı, Google sağlam” http://yahoyt.com/h/5185/ ‘un başlığı böyle idi.

Bu olay tüm dünyayı etkiledi: Twitter, bir saat çalışmadı. Facebook' u ise hackerlar sadece yavaşlatabildi. Google ın kalkanları devredeydi, hiç etkilenmedi.

Dev bir Denial of Service saldırısıyla çökertilen sitelerin toplam 300 milyon kullanıcısı bu hizmetlere erişemedi. Zararlı yazılım bulaştırılarak kontrol edilen binlerce ev ve iş yeri bilgisayarı, kendilerini kontrol eden hacker veya hackerların emriyle saldırıya geçti. Kaspersky Lab'dan kıdemli analizci Stephan Tanase "Bu kesinlikle çok ağır bir saldırıydı" dedi.

Saldırıların onbinlerce farklı bilgisayar tarafından yapıldığını tahmin eden yetkililer, bu işin Truva atı ile sisteme sokulan zararlı yazılımlar tarafından koordine edildiğini iddia ediyor.

Uzaktan kontrol edilen bu bilgisayarlar, aynı anda adı geçen siteleri yönlendiriliyor ve bu sitelerin güvenlik önlemlerini alaşağı edecek kadar yüklenilmesi sağlanıyor.

Yani Twitter ve Facebook'un çalışmadığından ya da yavaşladığından yakınan kullanıcılar, farkında olmadan bu işte rol oynamış bile olabilirler.

Hala tam olarak kendine gelemeyen Twitter ve Facebook, Google'ın da yardımıyla bu saldırının kaynağını aramakta.

Kaynak:

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/12234141.asp?gid=234

http://www.teknokampus.com/Google.Facebook.ve.Twittera.Siber.Saldiri-h-963.asp

http://yahoyt.com/h/5185/

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..