Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '06

 
Kategori
Tiyatro
 

Sanat aşığı Müjdat Gezen...

Sanat aşığı Müjdat Gezen...
 

O bence bir sanat aşığı. Hayatını servetini satıp insanları eğlendirmeyi güldürmeyi seven bir sanat aşığı. Tiyatro onun için üç öğün yemek adeta. Müjdat Gezenden Bahsediyorum.. Ruhumuza ruh katan tiyatrolarını dizi filmlerini izlediniz mi hiç? Bir kere izleyin sonra cdlerinin de bağımlısı olacaksınız. Çünkü Müjdat Gezenle ilgili yeni bir haber duyduydum. Arabasını satıp ve daha bir çok maddi eşyalarını satıp tiyatro kurmuş.

Ne büyük bir gayret.. Birde İstanbul Kadıköyün göbeğinde "MSM" var. Yani "Müjdat Gezen Sanat Merkezi".

Geçenlerde bir yerden duydum. Sinemacıdan Tiyatrocudan kitap yazarı olur mu hiç diye.. Neden olmasın? Hele ki söz konusu Müjdat Gezense.. Müjdat Gezen'in o başarıyla yazdığı kitaplar şunlar :

" Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur " , " Oyunculuğun Felsefesi " , " Meşhur Yenikapı Cinayeti " ve daha bir çok ünlü kitapları bulunmaktadır. Son yıllarda Cennet Mahallesi adlı dizide "Yunus" rolünü üstlenen usta tiyatrocu daha sonra diziden ayrılmıştı. Ve geçtiğimiz günlerde " Showtime " adlı programda jüri üyeliği yapmıştı. Ve oradan da ayrıldı. Aslında Müjdat gezen kamerayı fazla sevmiyor. O gönüllerde tiyatro ile yer edinmiş. Ve öyle de kalacak bence

Son dizisi Cennet Mahallesindeki hünerleri nasıldı Yunus Beyin yani Müjdat Gezen'in. Çok iyi oyunculuğun yanı sıra iyi kişilikli olmakta önemli bence. Müjdat Gezen bunu hayli hayli başarıyor.

Benim Favori dediğim tiyatrocular şunlar; 1-)Adile Naşit 2-) Kemal Sunal 3-)Münir Ozkul 4-)Halit Akçatepe 5-)Müjdat Gezen. İşte Türk Sanat Tiyatrosuna kültürüne sahip çıkan 5 insan. Allah Adile Naşite, Kemal Sunal'a rahmet eylesin.

GELİN ŞİMDİ ONLAR İÇİN BİR İYİLİK YAPIN.

ÖLEN TİYATROCULAR İÇİN DUA EDİN

TAŞAYANLARIN İSE TİYATRO OYUNLARINA GİDİN. İNANIN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEZSİNİZ.

 
Toplam blog
: 48
: 1980
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Bursa'da ilköğretim öğrencisiyim. Spor yapmayı, teknolojik aletlerle oynamayı, hayatı keşfetmeyi ..