Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Sanat değil hakaret ve rezalet

Sanat değil hakaret ve  rezalet
 

"Türk lokumu" adlı ''türbanlı çıplak Türk kadın'' heykeline tepki


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Ahmet SEVEN;

Alman asıllı heykeltıraş Olaf Metzel'in, Viyana'nın Karlsplatz bölgesindeki çevre yolu kenarına diktiği "Turkish Delight" (Türk lokumu) adlı ''türbanlı çıplak Türk kadın'' heykeline tepki göstererek yapılan olayı kınıyorum dedi.


SEVEN:” " 30 Nisan 2008’e kadar orada kalması öngörülen heykelin derhal kaldırılmasın istiyoruz. Bu heykel kesinlikle tasvip edilemez. Bunu ne sanatsal bir olay ne de ifade özgürlüğü olarak anlamak ve algılamak mümkün değildir. Bu yapılan şey hakarettir ve özür dilemeleri gerekmektedir. Sanat adına hiç kimse bir başka bir millete hakaret etmemelidir. Böyle sanat anlayışı olmaz olsun. Bu rezalettir. Bu hakarete sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu hem Avusturya’da yaşayan Müslümanları, hem de dünya Müslümanlarını tahrik etmektir. Batı dünyası gerçek yüzünü zaman zaman bu şekilde göstermektedir. Kadın vücudunu teşhir eden bu eser sadece Türk kadınını değil bütün dünya kadınlarını da yaralamış ve rencide etmiştir. Bu konuda Avusturyalı yetkililer kendi üzerine düşeni de yapmalı o rezaleti derhal kaldırmalı bunu yapanlarda özür dilemelidir. Aksi takdirde bu hakarete göz yuman Avusturya’ ya karşı caydırıcı gücümüzü harekete geçirmeliyiz. Umarım sabrımızı daha fazla zorlamadan Avusturyalı yetkili makamlar gereğini yaparlar” dedi.


SEVEN heykeli yapan heykeltıraş Metzel'in provokasyonları ön plana çıkaran çalışmaları ile bilindiğini başı örtülü, ancak diğer uzuvları açık Tük kadınını temsil eden heykelinde böyle bir anlam taşıdığını ifade ederek değerlerimize hakaret edenlere karşı tepkimizi gösterelim ancak provokatörlerin de oyununa gelmeyelim onlarında beklediği budur diyerek konuştu.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..