Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sanat gezegeni

Bir yerlere, bir şeylere, birlikte sahip olup paylaşmak, evet paylaşmak ...paylaşabilme duygusunu zafere ulaştırabilmek... hırs, kıskançlık, rekabet vb. duygu ve düşünlerin yenilgisiyle olanaklıdır sanırım.


Biz insanları diğer canlılardan üstün kılan, gelişmiş ve gelişebilen insansal duyumların zorunluluk yasalarına büyük bir haz ve zevkle, derinden derine ahenkli ince sezgilerle sevecen uyumlu, evrensel doğasını tanıyıp değiştirme yetileriyle bezenmiş, kendi emeğiyle doğasını yaratabilen varlıklar olmamızdandır.

Toplumsal yaşamın maddi zenginliklerini üreten insan emeği, aynı zamanda insanın üretim bilinci ve yaşam kalitesini de yükseltir, buna paralel entelektüel unsurlarda, toplumsal kültürlerinin zeminleri üzerinde şekil alarak varlıklarını sürdürürler.

Sanat ve sanatçı yaşamakta oldukları toplumun kültür ve ideolojik atmosferini solumak zorundadır. Sanatçı varlığını sürdürüp geliştirme olgularının (zanaat-üretim-emek) dışında, başka bağlantılarda; gizem, sır ve sanatçıya özgü doğaüstü sezgilerde aramamalı.


…Sanat, uzay insanının zorunlu yaşamsal faaliyetleri (zanaat) sonucu; fiziksel ve zihinsel faaliyetlerinin ortaklaşa eylemleri süreci içerisinde tüm duyumlarını zenginleşmesini, yaşam kalitesini çok yönlü olarak yükseltip evrensel modern insanı yetiştiren ustalarımızın başta geleni diyebiliriz…

c.usta

 
Toplam blog
: 26
: 346
Kayıt tarihi
: 12.03.09
 
 

1955 yılında Çukurova-Ceyhan’da doğdum. Orta öğrenimi yarıda bırakıp on iki yaşında oto tamirci çıra..