Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '18

 
Kategori
Felsefe
 

Sanat Savaşları Durduracak!

Sanat Savaşları Durduracak!
 

Krallık ve sultanlık dönemlerinde toprak uğruna din uğruna savaşları ve insan kıyımlarını anlarım da 89 yılında Sovyetlerin dağılması ve soğuk savaş dönemlerinin de sona erdiği halde hala dünyada insanın insan öldürmelerini anlamakta güçlük çekiyorum.Üstelik soğuk savaş dönemi sona erdikten sonra Birleşmiş Milletler tarafından alınmış olan kararlara rağmen.

O karar şu; "Hiç bir ülke bir başka ülke'ye silah saldırısında bulunamayacaktır. Olası saldırı durumunda savaş suçlusu sayılacaktır"..

Tamam çok güzel. Olması gereken de bu zaten 21. yüzyılda.

Ortadoğu coğrafyasında yaşanmakta olan ülke savaşları değil petrol ve diğer yeraltı kaynakları üzerine 

ABD tarafından örgütlendirilmiş olan terör örgütlerinin birbirlerine olan çıkar çatışmalarından  başka bir şey olmadığının altını çizmek isterim.

ABD direkt olarak gerçekleştiremediği saldırıların yerine taşeron terör örgütleri tarafından gerçekleştirilmektedir, Türkçesi bu!

Peki dünya'da durum böyleyken ve'de hiç bir ülke'nin hiç bir ülkeye fiili saldırının söz konusu olmadığı dünya'da hava güvenliğini koruma amaçlı S-400'leri ülke olarak neden satın almaya çalışıyoruz?

Öyle ya Birleşmiş Milletler kararı uyarınca ülkeler arasında silah saldırısında bulunulması diye bir ihtimalın dahi söz konusu bulunmadığı dünyada hangi ülke tarafından saldırı beklenmektedir de S"400'lerin satın alımına karar veriyoruz?

Öte yandan ABD ile S-35'lerle ortak üretim söz konusu. Ortak üretim iyi bir şey de neden silah üretimi? Başka ortak üretimi bulunamadı mı yer yüzünde?

Rusya da silah üretiyor. Amerika da!

Kim için üretiyorlar?

Ortadoğu coğrafyası için!

Peki hiç bir ülkeden tehdit dahi söz konusu değilken S-400'leri neden satın almaya çalışıyoruz?

"Doatlar ticarette görsün' için mi?

Hayır, sadece silah tuccarları kazansın diye!

Ortadoğu İslam coğrafyası'nda mezhepler arasındaki farklılıkları Amerika kendi çıkarları doğrultusunda değerlendirerek her aşırı uçtaki mezhep örgütlerini CIA işbirliği doğrultusunda özel eğitimlerle maddi ve manevi desteklerle insanı insana öldürtmekte ve bana göre ABD savaş suçu işlemektedir dolaylı şekilde!

Dolar kurunun artışının en büyük sebeplerinden biri, ihtiyacımız olmadığı halde S-400 benzeri silahların alımından kaynaklanmaktadır diye düşünüyorum.

Çoğu insanın fasa fiso gibi geldiğini bildiğim sanat'ın gücü ile bir gün gelecek savaşlar sona erecektir.

Sanat, kan dökmeyi durduracaktır!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..