Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '07

 
Kategori
Resim
 

Sanat

Sanat
 

Resim ve yazı ile uğraşıyorum. Bu iş hem vaktimi hem de aklımı meşgul ediyor. Gerçi bunlardan keyif almıyor değilim ama üretim anlarımda yaşadığım hayal kırıklıkları, sıkıntı ve hatta üzüntüler de yabana atılır gibi değiller... Buna rağmen kimse beni bunlarla üğraşmaya zorlamıyor, üstelik öğrenim alanım mühendislik. Kimse benden bunları beklemez, ailem ve yakın çevrem de dahil, hatta tam tersi yönlendirmeler az değil. Gene de yapabildiğimi düşündüğüm ve yapmadan edemediğim şeyler bunlar: Resim ve yazı.

Başkalarına tavsiye ediyor muyum? Yakınlarıma ya da ilgiliiere... Bir yanım bütün kalbimle evet diyor, diğer yanım da karışmak istemiyor. Zaten ben ne desim boş, resmetmek isteyen çizer-boyar, anlatmak isteyen de yazar. Teşvik derseniz yardıma hazırım, isteyene.

Sanat ve edebiyatın felsefe ve bilimle de ilgisi var. Bilgiyle de, insan yaşamıyla da... Hepsi birbirini geliştiriyor. Birbirlerinden yararlanmadan edemiyorlar. Mahşerin dört atlısı demiştim bunlar için, bir yazımda. Geçen gün bir arkadaş, 'uzun ince bir yol' dedi, hayat gibi.

Sanat denen şeyin tek bir şekli yok. Ahşap tepsi yapan da, sohbeti hoş olan da, günlük yazan da, taklit yapan da bir ucundan tutmuştur sanatın. Her işe girmeli sanat ve her işten sanat çıkmalı.

Tek ayrım henüz yeni olanların biraz sevgi ve sabırla daha çok çalışmaları. Çalışma dediysem severek yapılan iş yorucu değildir zaten. Şöyle desem daha doğru olur: Her birimiz yaptığımız işi iyi yaparsak, daha iyi yaparsak, işte orada sanat kendini gösterir. Hatta 'iyi iş'te bilim ve sanat el eledir. Bilim ve sanat yerine göz korkutmamak için bilgi ve yaratıcılık da diyebiliriz.

Resim sanatı deyince de lütfen yalnızca yağlıboya tablo anlamayınız, sanatın sonsuz biçimleri vardır. Ördüğünüz dantel, yaptığınız kravat kolleksiyonu sanattır. Severek uğraşıyorsanız, değer ve mana katıyorsanız...

Herkese selamlar...

 
Toplam blog
: 5
: 1415
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Ressam, deneme yazarı, eleştirmen, kimya yüksek mühendisi. Evli, iki çocuklu. İngilizce çok iyi, Alm..