Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sanata edebiyata biraz saygı

Sanata edebiyata biraz saygı
 

Önüne gelenin yazarım, şairim dediği bir durum var. Aynı 2-3 parça söyleyip, orasını burasını açarak bir yerlere gelen ve kendini sanatçıyım diye adlandıran popüler şarkıcılar gibi.

3-5 şiir yazıp, birkaç yazı kaleme alıp ben yazarım, ben şairim diyenlerden geçilmez oldu ortalık.

İnsanlar egolarına teslim olmuş, egolarını ön plana çıkarmış bir durumda. Oysa elbette ego önemli ama kendini bilecek noktada dur demesini de bilerek. Yazarlık, edebiyat, şairlik o kadar basit değil. Emek ister, birikim ister. Yaşanmışlık, yaşamışlık ister. Beyin ve ruh birlikteliği ister. Oradan buradan kopyalayarak, Üç beş ilave yaparak şair de olunmaz, edebiyatçi da.

Üstadlara saygısızlık olur bu olsa olsa. Emeğe, geçmişe, saygısızlık.. Her alanda olduğu gibi kalitesizlik, sıradanlık edebiyata da yansımış durumda ve her eline kalem alan, şair, yazar olmuş durumda. Oysa şairim yazarım ünvanlarını kullanmak yerine onları başarıya götürecek “şair adayıyım, yazar adayıyım” demek olmalıdır ki bu işin erbaplarına da ayıp olmasın.

Sanmayın ki burada hepsini tukaka yapıyorum. Hayır dediğim gibi kabul edemediğim kendilerini etiketlendirmeleri.. Bırakın bir başarı varsa onu okurlarınız yapsın.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/
9201-makale-sanata-edebiyata-biraz-saygi.html

BIR SANATSEVER

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..