Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sanatçı Derya Baykal, tasarladığı lalesi ile göz kamaştırdı..

Sanatçı Derya Baykal, tasarladığı lalesi ile göz kamaştırdı..
 

foto:Mehmet EREN


İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlediği 3'üncü Uluslararası Lale Festivali dahilinde ", Emirgan Korusu Beyaz Köşk'te 13 Nisan Pazar günü "Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi" açılışı vardı. Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı kokteylde İstanbul halkının büyük ilgisi vardı. Anı Sergi kapsamında Heykeltıraş Hakan Temur tarafından bu sergi için özel tasarlanan toprakta ve saksıda yetişen olarak iki farklı formda hazırlanan 2, 25 m’lik dev laleler, sanatın her dalında faaliyet gösteren sanatçılar ve öğrenciler tarafından yorumlanarak İstanbullular ile buluştu.

Anadolunun göz kamaştırıcı çiçeği, kendi topraklarında sanatçıların yorumu ile hayat buluyor.

İşte bu kapsamda sanatçı Derya Baykal’ın tasarladığı lalede diğer lalaler gibi ilginçti, sanki dünyaya verilecek tüm mesajlar o gün 2, 25 boyundaki dev laleler tarafından veriliyordu..Hr biri ayrı ayrı mesajlarını tasarlayan sanatçıların elemeği göz nuru nakış nakış ilmik ilmik hayata geçirilmişti..

Sergi boyunca tüm eserler, Taksim’den başlayarak Beşiktaş, Şişli, Nişantaşı, Bebek, Emirgan, Sultanahmet, Eminönü, Göztepe, Caddebostan ve Bağdat Caddesi’ne kadar uzanan geniş bir alanın yanı sıra Kanyon, Akmerkez, İstinyePark, Milli Reasürans Çarşısı, City’s, Cevahir AVM ve Tepe Nautilus gibi alışveriş merkezlerinde de görülebilecek.

Lalemizi o güzel lalemizi ellere kaptırdıktan sonra artık yavaş yavaş bizim olduğunu bizden dünyaya yayıldığını böyle güzel etkinlikle, daha doğrusu laleyi sanatla harmanlayarak sunmak çok güzel. Bu konuda emeği geçen tüm yetkilileri kutlamak gerek. Bizim olan Hacıvat Karagözümüzü, dönerimizi, baklavamızı, lalemizi ve daha birçok değerlerimizi bizim özlerimizi korumak gerek, onlara yapılacak festival ve etkinliklerle sahip çıkmak gerek..

İşte Derya Baykal ve diğer sanatçılarımız, duyarlı davranışları ile ülke değerlerinin tanıtımında ki katkılarından dolayı teşekkür ederiz..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..