Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Sanatçı Müjdat Gezen

Sanatçı Müjdat Gezen
 

Tartışmaya bakar mısınız?


Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, merhum Aziz Nesin'in bir sözüne özenerek, Ak Partinin oy oranının %50 lerde olduğu iddialarına cevaben, aslında %60 gibi olmasının gerektiğini söylemiş. Yani demek istemiş ki, Aziz Nesin bu ülkenin yüzde altmış insanı APTAL dır, bir insan Ak Partiye oy veriyorsa o da APTAL dır. Buradan bakılınca yüzde altmış olması gereken Ak Parti oyu neden yüzde ellilerde çıkıyor? 

Ak Partiye oy vermiş milyonlarca vatandaş arasında yer alıyorsanız, Müjdet Gezen beyefendi tarafından Aptal olarak göründüğünüzü bilmenizi isterim. Bunun ne önemi var? ciddiye alınacak bir kişi zaten böyle bir beyanı 73 milyon insanın karşısında söylemez.. Bu çok doğru, ama bu ciddiyetsiz insanın hangi partiye oy verdiğini bir vatandaş olarak merak ediyorum. 

Değerli okurlarım, bukadar alçalabilen bir insana sanatçı demek doğru bir yargı olur mu? Ben böyle bir insana sanatçı asla diyemem. Benim bildiğim sanatçı, yaşadığı topluma, yaşadığı çağa ışık tutan insan demektir. 

Sanatçı, içinde yaşadığı toplumu aşağılayabilir mi?. Dünyada bunun başka bir örneği var mıdır?. Var olduğunu iddia edenlerin bana da anlatmalarını isterim. 

Aptal olmakla aşağılanmak istenilen insanların, merak ettikleri bir soru da şu olmalıdır. "Kendisine sanatçı lakabı takılmış bu insanlar, aptal sözcüğünü hangi kriterlere göre kullanıyorlar.? Mesela aptal bir insanın aptallığı neyle ölçülüyor? Metre, kg, v.s. bir insan ne yaparsa aptal olur? 

Sayın Müjdat Gezen lütfeder bu sorularıma cevap verirse çok mutlu olacağım. Halkının çoğunluğunu aptal olarak gören bir anlayışın hakkında söylenecek fazla bir şeyin olabilceğini sanmıyorum. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..