Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Sanatçı şair değil, sanatkar Cemal Safi

Sanatçı şair değil, sanatkar Cemal Safi
 

www.rizedeyiz.com


Ünlü söz yazarı ve Şair Cemal Safi, "Rizedeyiz.Com" ve Rize İçin Genç Girişim Derneği tarafından organize edilen `Sazla Söz Arasında` isimli programda Rizeliler ile buluştu. 

Rize’de elindeki kısıtlı imkanlarla halka bir şeyler verme adına çırpınan genç kardeşlerim önemli işlere imza atıyorlar. İnternet ortamında çeşitli sosyal faaliyetlere girişen genç kardeşlerimin Cemal Safi gibi bir sanatkarı Rize’ye getirmesi ve İsmail Kahraman Kültür Merkezi büyük salonu dolduran her yaştan ve kesimden insan unutulmaz bir akşam yaşatmaları dikkate değerdi. 

Orhan Gencebay’ın “Ayşen, Ya Evde Yoksan, Çoban Kızı, Ahu Gözlüm ve Ayrılık Nikahı” gibi bir çok şarkısının sözlerini yazan, ayrıca Candan Erçetin’in son albümünde seslendirdiği ve radyolarda en fazla istek alan “Git” şarkısının da söz yazarı olan, Emel Sayın tarafından seslendirilen “Rüyalarım Olmasa” ve Muazzez Abacı tarafından seslendirilen “Vurgun” isimli şarkıların söz yazarı olarak 1990 ve 1991 yılında “Yılın Şairi” seçilen usta şair Cemal Safi, Rize’deki program ile sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Okuduğu şiirleri ilerlemiş yaşına rağmen büyük bir heyecanla izleyenlere sunan Cemal SAFİ şiirlerinin kısa hikayelerini seyircilerle paylaşması duygulu anlar yaşamama sebep oldu. 

Rize’de bulunan çeşitli kurum ve STK ların desteklediği gecede İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde şiir dostları ile buluşan Cemal Safi izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatırken aldığı alkışlar İçimden “bu şair sanatçı flan değil gerçek bir sanatkardır” dedim. Aşkın tarifini dizlerle anlatırken geceye mistik bir hava veren tasavvufi göndermeleri şiir okurken inanılmaz güzel vurguları ve duyarak okuması seyirci ile kurduğu mükemmel kontak bir büyük sanatkarı seyretmenin mutluluğunu yaşattı bana. Ezberlediğimiz şarkılar meğer ne büyük eserlermiş. Cemal SAFİ’NİN yorumuyla dinleyince şarkı sözü olsun diye yazmadığını söylediği şiirlerinin arka planını görmemi sağladı. Sanatkar bulduğu bir alem üzerinde yeni dünyalar kurar demiş bir büyük edebiyat üstadımız. O muhteşem tarif geldi aklıma Cemal SAFİYİ dinlerken. Sanatkar muhteşem bir duyarlılıkla izlediği toplum dokusundan ilmek ilmek şifreleyerek doldurduğu kaseleri değişik vitraylardan süzdürerek gönlümüze düşürmeyi başaran kişidir. Aklın ucralarını zorlayan dizeleri hafızamıza kazıyan hüner ancak sanatkar olanda olan bir hususiyettir. Bunu ne şair ne sanatçı başarabilir. Ancak sanatkar bu mührü vurabilir gönüllere ki yıllardır bir zerresini unutmadığımız dizeler ortaya çıkabilsin. 

“Sıratı geçecek imanım var da
Aşkından geçmeye gözüm kesmiyor” 

diyen yaşayan büyük sanatkarımızın bu dizeleri o yüzden unutulmazdır. 

“Yıldızlara baktırdım fallara çıkmıyorsun
Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa
Pencereden bakmıyor yollara çıkmıyorsun
Seni görmem imkansız rüyalarım olmasa”,  

Evet, bir rüya gördük dün akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezinde… O mütevazi kişili ile salonu dolduranların gönlüne taht kuran Cemal SAFİ idi. O bir şair, sanatçi değil büyük bir sanatkardı. Emeği geçenleri kutluyor onların şahsında Büyük Sanatkar Cemal SAFİYE saygılarımı sunuyorum… 

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..