Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

Sanatı tarif etmeye zorunlu olsam

Sanat, en güç, en belalı, en tatlı, en güzel oyundur. Ama bir kişiyle oynanan, bir oyunki su ile ekmeğin yanı başında yer alır.

Bu görüşler 1975 yılında yitirdiğimiz can insan ve güzel sanatlar dehası bir sanatçımızın. Ben de onu çok sevdiğimden bu görüşünü ve diğerlerini sizlerle paylaşmak istedim ve paylaşıyorum.

Sanat bir oyundur ki dünya alanında oynanır. Bir oyun ki sahnesinde her zaman bir tek kişi, seyirciler arasında gelmiş, geçmiş ve gelecek nesiller bulunmaktadır. Bırakın adamı ne isterse yapsın, yeter ki yaptığı iş, akıllıca ve zekice, dünyaca, bir kelimeyle insanca olsun. Sanat mı yapmak istiyorsun? Büyük sanatkar mı olmak istiyorsun? Çalışacaksın, çalışacaksın, çalışacaksın. Nasıl mı çalışacaksın. Eh orasını bilseydim…

Sanat ustası çırağa yol gösterir. Ustanın iyisi yol gösterirken sevmeyi de öğretir. Ustanın iyisi yüreğinin kapılarını sonuna kadar açıp sevgisini yağma edendir.

Değerli sanatçımız için dünya çizmek çizilmek içindir. Dünyadan hiç bir şey yitirmemek için kaleme sarılır. Sanki bu dünyaya kağıtla kalemle gelmiş o ilk insanlardandır. Doğa onun için herşeydi. Anadolu’nun kültürü ve birikimi onun için herşeydi. Yaşamın büyük askeriydi. Dünyayla, doğayla savaşa çıkmış gibiydi. Ruhu şad olsun.

 
Toplam blog
: 11
: 1209
Kayıt tarihi
: 01.03.09
 
 

1947 Manisa doğumlu halen Eskişehir de yaşamını sürdüren emekli resim-iş ve sanat tarihi öğretmeniyi..