Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '09

 
Kategori
Resim
 

Sanatseverler 50.Yıl Köşkü'nde Buluştu

Sanatseverler 50.Yıl Köşkü'nde Buluştu
 

Ege Üniversitesi 50.Yıl Köşkü Sanat Galerisi’nde açılan Mehmet Genç’in resim sergisi sanatçı ve sanatseverlerin bir araya geldiği söyleşi ile renklendi.

E.Ü. Kültür ve Sanat Danışma Kurulu’nun çalışma ve değerlendirmeleri sonucunda, bu yıl 50. Yıl Köşkü’nde açılması kararlaştırılan ilk sergi olan Mehmet Genç’in resim sergisi, sanatçı ile sanatseverleri bir araya getirdi.

Ressam Mehmet Genç’in birebir konuklarıyla ilgilendiği söyleşide, sanatın dünyada ve Türkiye’deki örnekleri ile sanatçı eser ilişkisi hakkında konuşuldu. Genç:” Kendini sanatçı olarak ifade edenlerin çoğu ezberin dışına çıkamıyor, sanatçı dediğimiz kişi ezber duvarlarını yıkarak yaratıcılığını sonuna dek kullanmalı. Türkiye’de sanat olgusu ticari boyuta taşındı, sanatı parayla satın alabileceğini sananlar olduğu gibi, makineleşip tekdüze eser yaratıp satmaya uğraşanlar var” dedi.

Konukların sorduğu sorular ile şekillenen söyleşide Ressam Genç, Türkiye’de sanatın istenilen noktaya bir türlü gelemediğini belirterek, ancak sanata ve sanatçıya değer veren toplumların ilerleme sağlayacağını vurguladı.

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..