Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Haber
 

Sanayi çarşısında mı yapılıyor?

Sanayi çarşısında mı yapılıyor?
 

TBMM'den görüntü


Son günlerdeki <ı>“Gözde” konumuzu, AKP hakkında açılan <ı>“Kapatma davası”ndan dolayı <ı>“Hukuk” oluşturuyor…

Ülkemizdeki bazı <ı>"Zevat-ı Muhteremler” ki bunları sık sık televizyon ekranlarında izliyorsunuz, özellikle “Özgürlükçü demokrasi” ve <ı>“Hukukun üstünlüğü” konusunda <ı>“İbretlik”<ı> görüş ve düşüncelerini açıklıyorlar.

Bendeniz… <ı>“Cennet kuşu” da bu açıklamalar karşısında bütün fiziksel ve düşünsel yeteneklerimin yok olduğunu görüyor ve düzeltmek, eski haline getirebilmek için günlerdir çabalayıp duruyorum.

Elbette aynı durumda olan çok kişi vardır…

Peki, bu bizlere, insanlara reva görülür mü?

Bu <ı>"Zevat-ı Muhteremler” özellikle 1961 ve 1982 anayasalarımızı, hazırlanışı sırasındaki <ı>“Kurucu meclis”leri hiçe sayıp, bu anayasaların birer <ı>“askeri anayasa” olduğunu ve hatta 1982 anayasasının <ı>“deli gömleği” olduğunu söyleyecek kadar akıl yitiklerini ortaya koyuyorlar…

İşlerine gelmeyen veya gerekçelerini bilmedikleri hukuk kurallarını da demokrasiye ve insan hak ve özgürlüklerine karşı sayıyorlar.

Şimdi ben yitirdiğim aklım ile soruyorum: Bu kanunları sanayi çarşısındaki her hangi bir atölyede mi imal ediyorlar ki, arada sırada arızalı çıkıyor, hem de garanti belgesi bile olmadan?

Yürürlükte olan yasalar, demokrasinin <ı>“Yasama meclisinden” değil de bir başka yerlerde mi hazırlanıp ortaya konuluyor?

Ya da bütün yasalarımız dört dörtlük de, bazılarını Cumhuriyet Savcıları ve Hâkimleri <ı>“Türk Milleti adına” uygularken <ı>“Ben bu yasayı beğenmedim, uygulamıyorum” mu diyor.

Ya da <ı>“Benim kafam bu konuda şöyle çalışıyor” diye kaydı kuydu olmayan kendi kafasına göre bir yasaya mı uyuyor, yasa uyduruyor?

Hangisi doğru?

Yasalar <ı>“Yasama meclisinden” yapılıp, savcı ve hâkimlerin bunlara uyduğu mu, yoksa yasaların sanayide bir atölyede, garanti belgisi dahi olmadan, hatta merdiven altı atölyelerde yapılıp, savcı ve hâkimlerin de beğendiklerini uygulayıp, beğenmediklerini de kafalarına göre uyadurdukları kurallara göre mi karar veriyorlar?

Eğer birinci şık doğruysa, bu itirazların aslı ne?...

Yok, eğer ikinci şık doğruysa, o zaman TBMM’nin, yani <ı>“Yasama erki”nin görevi ne?

Yasalarımızda <ı>“İktidarda olan parti, Anayasa ve yasalara uymasa da hakkında yasal işlem yapılamaz” diye bir kural mı var? Ya da <ı>“Yasalar, iktidardaki parti ve mensuplarına uygulanmaz” gibi bir kural?

Böyle bir şey varsa, bilelim. Yok, eğer böyle bir kural yoksa bu <ı>yorumların akla uygun olan tarafı neresi, orayı bilelim. Hani vatandaş olarak bizde akıl fikir pek kalmadı da…

Doğrudur… Yasalarımızın <ı>“Son hali” itibariyle yeniden düzenlenmeye ihtiyacı olabilir…

İyi de o zaman bu işi yapacak olan TBMM, yani <ı>“Yasama erki” mi, yoksa merdiven altı atölyeler mi? Hani merdiven altı atölyelerde yapılacaksa, sipariş verelim, düzelttirelim…

Şimdi tam zurnanın <ı>“Zırt” dediği bir noktada <ı>“Bu yasa yanlış, demokratik değil” demek doğru mu? Mademki doğru değil, demokratik değildi, şimdiye kadar neredeydiniz diye sormazlar mı adama?

Hatta… Başkaları için doğru ve demokratik de “<ı>İktidar”a<ı> olunca yanlış ve gayrı demokratik mi oluyor?

Cumhuriyet; <ı>“Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi”dir.[1]

Demokrasi; <ı>“Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi”dir. Çoğunluğun yönetimidir, ama çoğunluk diktası, dayatması değildir.

Millete kimse <ı>“doğruları” anlatmıyor. Doğruyu bilmeyen millet, sağlıklı karar veremiyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine çalışmalar, bugünlerin işi değil. Devlet, kurulduğu günden beri altını oyamaya çalışanlar oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Önemli olan “Millet”<ı> olarak bizim, açılan çukurun boyutunun ne kadar olacağına karar vermemizdir.

AKP <ı>“Arkamda %47 oy var, kimse kusura bakmasın, ben istediğimi yaparım” düşüncesi ile yola çıkıyor. Eğer bu mantık doğru ise, beş yılı geçkin zamandan beri iktidardasınız ve bu süre içinde <ı>”Çoğunluk” elinizdeydi, neden düzeltemediniz?

Mademki <ı>“Mazlum” ve <ı>“Mağdur” olan iktidar olarak sizsiniz, çoğunluğunuz bunu engellemeye yetmedi mi?

Mademki <ı>“Mazlum” ve <ı>“Mağdur” olan iktidar olarak sizsiniz, demokratik olmadığını savunduğunuz yasaları niye değiştirmediniz?

Geçin bunları…

Millet, bir gün doğruyu anlayacak elbette, umuyoruz… Umduğumuz bir başka şey ise, doğruyu bulduğu gün, kaybettiği çok şey olmaması…

<ı>02 NİSAN 2008



[1] Türk Dil Kurumu sözlüğünden.

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..