Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İstanbul-Sancaktepe 3. Kitap Fuarı

İstanbul-Sancaktepe 3. Kitap Fuarı
 

 

 

 

Ülkeleri gezdirir,

Salt gerçeği gösterir,

İyi, güzel erdemi

Ancak kitap öğretir.

            MD

 

 

            

Elbette ki kitaplar, ufkumuzu genişleterek bilmediklerimizi öğretirler. Sosyal yaşama uyumu sağlarlar. İstendik davranış kazandırırlar. Görmediğimiz yerleri tanıtırlar. Okunduğu zaman göze, dinlendiği zaman kulağa seslenirler. Zamanı değerlendirmek için en iyi arkadaş olurlar. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık, hayat boyunca sürer.

Doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı ve erdemi  bulmamıza kitaplar yardım eder. Onlar, hayatı sevdirir. Dünyamızı güzelleştirir. İçimizi aydınlatır. Yazarlar, kitaplarıyla binlerce insana seslenirler. Yazarın düşünceleri, kitaplar aracılığıyla ülkeden ülkeye yayılır. Bilgi, en uzak yerlere ulaşır. Yazarla okuyucu arasında bağ kurularak yakınlaşma sağlanır.

Kitapların satıldığı yere 'kitapevi', konulduğu yere 'kitaplık' denir. Herkesin yararlanması, okuması, başvurması için kurulan ve içinde kitaplar bulunan yere 'kütüphane' denilmektedir.

                                                                                  ***

Sancaktepe Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü açarak gerçekleştirdiği  “Sancaktepe 3.Kitap Fuarı”, Samandıra Kent Park Açıkhava Alanında okurlarla yazarları buluşturdu.

19–28 Eylül 2014 tarihleri çerçeveli 3. Sancaktepe Kitap Fuarının açılışını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem gerçekleştirdi. Yazarlarla ayrı ayrı görüştü. Yazarlardan destek amaçlı kitap alınacağını belitmesi de ayrı bir jest oldu!

Öğrenciler ve vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdiler. Başta okul çağındaki öğrenciler olmak üzere  insanları kitapla buluşturmak için düzenlenen fuardaki katılımcılar; araştırma-inceleme, şiir, gezi yazıları, kişisel gelişim, sanat, mizah ve çocuk kitaplarından bilimsel yayınlara değin Türk ve dünya edebiyatından kitap örneklerine  ulaşabildiler.

Eğitimci yazarlara yer verilmesi, dikkat çekti! Sarissa Yayınları sahibi yazar Taki Akkuşun kılavuzluğunda; yazarlardan  Muhsin Durucan, Türkay Korkmaz,  Feriha Ceylan, Abdullah Şanal, Kenan Can Yoldaşlar ve İkbal kaynar gibi yazın çevresinde tanınan adlar, ilgi duyanlara kitaplarını imzaladılar. Özellikle halktan ve öğrenci velilerinden oluşan ziyaretçiler, yazarlarla iletişim kurmayı başardılar.

Okullarının yönlendirmesiyle fuara katılmak isteyen öğrenciler, Belediye Başkanlığınca  sağlanan toplu taşıma araçlarıyla öğretmenlerinin rehberliğinde alana geldiler.  Günümüzde yarım ekmek arası dönerin 10.-TL'ye satıldığı  ne ki gerçek oldu! Bunun yanında   harçlıklarıyla kitap alma bilincinde bireyler de var. Ayrıca hızla geçenler, koşuşturanlar da gözlerden kaçmadı! Kimi öğrenciler ise yanlarında para olmadığını belirterek gezindiler! 

İnsanlık görevim, okurum!  Ayrıca İnsanın hayatta erişebileceği en yüksek makam güvenilir olmaktır! Beklentisinde olan tüm yaklaşımlı beyinlere bol okumalı günler yanında esenlik dileklerimle... 


                                                                                      *

 

                                                                 muhsindurucan@hotmail.com

 

 

NOT: ilgili fotoğraflar aşağıda slayt görünümündedir.

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..