Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Halk bilim uzmanıyım. Kültür ve turizm bakanlığında folklor araştırmacı olarak çalışıyorum. Halk kültürü/ folklor konularında araştırmalar yapıp bir takım projelerde çalıştım. En son geleneksel giysili çomkadap bebekleri prıje sorumluluğunu üstlendim. El sanatları uzmanlık alanım. Yanı sıra tasarımlar yapmaktayım. İş kolumuz ..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Evliyim ama uygunum, ama neye uygunum?

Merhabalar, Kültür araştırmacısı olarak gelenek-örf adet vs vs konularında alan araştırmalarında bulunuyoruz. Toplumumuzun çok incelikli özel davranış kalıpları var.Bunlar insana değer katan onu toplumsal bir varlık olarak yaşaması konusunda hayatı kolaylaştıran pek çok örf adetimiz var. Cenazedeki dayanışma gibi.Ama bunun yanında yaşadığımız çağın mantığıyla yaşam koşullarıyla asla bağdaşmayan davranış kalıplarıda gelenek diye dayatılmıyor mu? Evlilik ve doğum adetlerimizin pek çoğu kişileri sıkıntıya sokan uygulamaların ötesine geçiyor mu düşünelim. Kısırlık tedavisinde hala böcek yutturulması, gelinin ilk gün çarfasının tüm konu komşuya gösterilmesi, tecavüze uğrayan 16 yaşında minicik bir kızın ya tecavüzcüsüyle evlendirilmesi yada öldürülmesi sizce hangi geleneğe sığar. Dayatmayla kurulan binlerce evlilik mutsuz bireylerden oluşan bir toplumu oluşturduğu düşünüyorum. Tabii yanlış anlamayın mutsuzum diye abuk sabuk ilişkiler yaşanmasını onaylamıyorum.

29 Şubat 2008 12:01
Samimiyet testi

merhabalar, ben bu ortamda gündemdeki hiçbir siyasetçinin samimi olduğuna inanmıyorum.O bölgedeki yokluk yoksulluk Sivastan,Çankırıdan,Sinoptan ve İstanbuldan farklı değil. Evet İst. vs imkanlar var ama imkanı olana. Yani olay sadece ekonomimi ya da köken sorunumu. Yoksa o bölge karmaşasından yararlanan sivil -asker her kesimin geçim kapısımı.ABD başta onayladı görünsede bakın şimi bitirin demeye başladı. 20 yılda bitmeyen sorun 1 haftada biter mi? Bize düşen yetiştirdiğimiz gençleri orada telef etmek.Sizce? ...Ama bizim sanırım genlerimizde var. Önce yok saydığımız sorunlar başımıza daha büyük dertler açınca bu seferde edebiat yaparak çözmeye çalışıyoruz. Depremde ,sağlıkta ve eğitimde olduğu gibi...Evet samimiyet..

29 Şubat 2008 11:31
 
Toplam blog
: 3
: 529
Kayıt tarihi
: 23.01.08