Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Sandy, süper Amerika'yı yendi!

Sandy, süper Amerika'yı yendi!
 

Dünyanın bir numaralı süper gücü Sandy'ye yenik düştü. Şehirler yerle bir oldu, ellinin üzerinde insan öldü. Elli milyar dolara yakın zarar var.

Çok yaygın bir tabirle ifade edersek, doğa intikamını alıyor, hem de pek fena bir şekilde.

Hala Kyoto Protokolünü imzalamamış olan ABD, dünyanın doğal dengesini bozmanın bedelini ödüyor. Belki de başka şeylerin bedelidir, bilinmez; ancak bilinen o ki, süper güç çaresiz durumda.

Bilimsel gelişmeler ve teknoloji insanı "kibirli" yaptı. Belki de insanın bu kibrini kırmak ve kulluğunu hatırlatmak için Allahın uyarısıdır bu kusursuz fırtına... Belki de ne kelime?... Kesin öyledir!

Kuran ve tüm kutsal kitaplar, dünyevi refahın azdırdığı nice kavimlerin böyle "kusursuz fırtına" ve benzeri doğa olayları yoluyla cezalandırıldığını anlatır.

Hz.Musa'ya inanmamakta direnen Firavun'un başına gelenler malumdur. Ad kavmi, Semud kavmi ve daha niceleri hep bu azmışlığını ve tanrı tanımazlığın bedelini ödediler.

Felaket senaryolarından para kazanmaya pek düşkün olan Amerikalılar, yazdıkları bu felaket senaryolarını filmleştirip dünyaya seyrettiriyorlar ama sonunda aynı senaryoyu kendileri bizzat yaşıyorlar.

Bu durum, olumsuzluğa çağrı çıkarmak mıdır; yoksa, olacakları önceden öngörmek midir, isteyen istediği gibi yorumlasın.

Sebebi ne olursa olsun, ortada bir gerçek var; o da şudur: Sandy, Amerik'yı yendi!

  

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..