Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

Sanık Osman Yıldırım'ın itirafı

Sanık Osman Yıldırım'ın itirafı
 

Ergenekon Davasında sanık olan Osman Yıldırım dünkü duruşmada bakınız neler söylemiş.
“Cumhuriyet gazetesinin bombalanması eylemini ben yaptırttım.”
Bu cümle öyle yabana atılacak bir cümle değil. Göz ardı edilecek, gözden kaçırılacak bir cümle hiç değil. Ergenekoncuların neler yaptığı ve bu yapının tümü ile bir safsatadan ibaret olduğunu sananlar Osman Yıldırım’ın bu itirafına kulak kabartmaları gerekiyor.
Ayrıca Osman Yıldırım Danıştay Baskını ile ilgili yapılan eylemde kendisinin bilgisi olmadığını ve bu eylemin yapılması yönünde emir verenlerin ortaya çıkarak itirafta bulunmasını istemiş.
Görüyoruzki Ergenekon Davasında sanıklar birbirilerini suçlamaya, birbirlerine saldırmaya devam edeceker. Birbirlerinin ipliğini pazara çıkaracaklar, bilinmeyen ama aslında bilinen ama gizli kaldığı sanılan birçok provakasyon eylemi bir bir ortaya dökülmeye devam edecek. Ergenekon safsatadır diyenlerde gözlerini patlata patlata bu itirafları okuyacaklar. Belki sonrasında bir şeyleri anlama becerisi gösterebilirler. Ergenekon Davasını anlamayanlar, malumunuz, bu ülkede “Faili Meçhul” diye bir şeylerin olmadığını ve bu lafı ortaya atanların Silahı Kuvvetler ve diğer kolluk güçleri mensuplarına iftira ettiklerini ileri sürüyorlardı. Alın işte dökülüyor bir bir bu provakasyon eylemlerinin kimileri ortaya. Bakalım neler diyeceksiniz? Sanırım söyleyeceklerinizde öyle aman aman bir değişiklik olmayacaktır. Sonuçta bu eylemlerin ucunun gittiği nokta devletin alii menfatleri ile örtüşüyordu!.

Osman Yıldırım’ın duruşmada söylediği şeylerden bir tanesi ve en dikkat çekenide şu cümlesi.
“Gündüzleri cezaevinde yatıyordum, geceleri ise cezaevinden çıkıp yüzlerce suç işliyordum.”
Bu tip olayları bilmeyenler için çok tuhaf gelebilir bu ifade ama tuhaf gelmesin. Uğur Mumcu cinayetini hatırlamanızı öneririm. Bir görgü tanığı çıkmıştı ortaya ve o görgü tanığının işaret ettiği kimilerinin cezaevinde tutuklu oldukları ve belgeleri üzerinde çeşitli tahrifatlar yapıldığı ve bu kişilerin o tarihte cezaevinde olduğu ileri sürülmüştü. Bilmem hatırladınız mı? O dönemde TRT 1’de program yapan Reha Muhtar o görgü tanığını yalancılıkla suçlamış ve bir program yapımcısı olmaktan öteye bu görgü tanığını kamuoyuna yalancı birisi olarak tanıtıp, beraberinde bu kişinin meşhur olmak adına yalan söylediğini ileri sürmüştü.
Şimdi ise Osman Yıldırım’ın duruşmada söylediklerine bakıyoruz. Bu söylenenler kimilerinin tuhafına gidiyor.
Bu söylenenler kimsenin tuhafına gitmesin. Bu pisliğin altında daha ne tür irinler akacak, göreceğiz ve benim kanım donmayacak ama birilerinin kanı donacak ve kanları donan o birileri gözlerini patlatarak o irinin akmasını izleyecek.
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..