Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Saniyesi 50 milyar

Saniyesi 50 milyar
 

Çalışma, iş hayatı, emeğin kutsal oluşu gibi konulardan konuşurken bir gün arkadaşlarımdan biri şöyle demişti: Ne iş olursa olsun çalışmak kutsaldır. Ancak tuvalette çalışırsan farklı, parfümeri dükkanında çalışırsan farklı kokarsın...

Kendi buluşu ve benzetmesi miydi bilmiyorum ama bu söz çok hoşuma gitmişti. Bugün gazeteleri tararken bana bu benzetmeyi hatırlatan iki haberi üstüste gördüm.

Güneş gazetesindeki haberlerden biri şöyle: "Kocasını iki yüz elli milyara öldürttü."

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 11 ay önce başına sıkılan tek kurşunla hayatını kaybeden 50 yaşındaki müteahhit İbrahim Cefakar cinayetinin arkasından, boşanmak üzere olduğu karısı çıktı. Eşinin bir buçuk trilyonluk servetine konabilmek için Siray Cefakar'ın 250 milyara tuttuğu kiralık katile kocasını öldürttüğü belirlendi.

Hemen altında ikinci haber: "Saniyesi elli milyar."

Konservatuar öğrencisi bir gençle Pepsi Max reklamında 5 saniye öpüşen seksi manken Aysun kayacı, bunun karşılığında iki yüz elli milyar yira aldı.

Evet, işte size 250'şer milyarlık iki olay. İkisinin kahramanları birbirinden çok farklı. İki olayda yaşananlar birbirinden çok farklı. İki olayın sonucu birbirinden çok farklı. Ama ikisinde de kazanılan 250 milyar...

Biri 5 saniyede tek kurşunla bir insanın hayatını yok edip bu parayı kazanıyor. Biri de karşı cinsten biriyle 5 saniye öpüşerek bu parayı kazanıyor.

Ne dersiniz, aslında adalet tam. Harcanan sürelerle kazanılan paralar eşit. Ama tam tabiriyle biri tuvalette biri parfümeride çalışmış gibi değil mi?

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..