Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Sanki hayat bir yana gençlik bir yana; gençlik bu kadar önemliyse kalanını yaşamayalım

Sanki hayat bir yana gençlik bir yana; gençlik bu kadar önemliyse kalanını yaşamayalım
 

Hele de 60'tan sonra hayatın hiç önemi yok... Geri dönüp dönüp "ah gençlik, ah gençliğim" diye inliyoruz.

Gençlik benim değerlendirmeme göre 16–36 yaşlar arasında 20 yıllık bir süreç. Hayatın bu dönemde başladığı, evlilik, tahsil, iş  bulma, yuva kurma gibi en önemli şeylerinin  bu dönemde yapıldığı doğru elbette. Yani gençlik süreci önemli.

Ama yazımız daha çok gençlik haliyle ilgili. Gençlik bitince hayat bitiyor sanki. Oysa gençlik bahar ayı. Daha bunun yazı var, son baharı var, kışı var...

Gençliğe çok fazla değer atfediliyor. Bu nedenle de gençlik dışında kalan ve isteyerek yaşamadığımız hayatımız angarya haline dönüşüyor.

"Her yaşın bir güzelliği var" sözü de hikâye. Yokuşu çıkamayan sakallı "beni niye yarattın" diye Tanrı'ya sitem ediyor.

Kendisi, kendisine ve hayatına bir şey katamayanlar Allah'ın verdiği ile avunur. Gençlik nedeniyle istisnasız herkesin az çok bir güzelliği vardır. Çoğu insan bu güzelliğin gençliğin kaybolmasıyla kaybolduğunu düşünürler. 30’unda yaşlandım diye aynaları kıranlar var. Onlara göre bu gençlik güzelliğini veren Allah keşke kaybolmasına da izin vermese.

Kabullenmeyi demiyorum; yaşlılığı, çirkinliği kabul etmeyin zaten de yani bu gençlik dediğiniz şey sizin sandığınız gibi böyle çabucak bitip gitmez.

Biz gençlik sürecini böyle 16–36 yaş arası 20 yıl aldık ama insanlarda böyle bir gençlik anlayışı yok; 16 yaşında çocuksun, 30 yaşında kocaman adam. Dar kafalı insanlara göre gençlik 18’inden bilemedin 25’ine kadar üç beş yıllık bir süre. Yani dönüp dönüp ah çektiğimiz bu mu?

 

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..