Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

Sanki yeterince bölünmemiş gibi, Sünni -Şii savaşı çıkarmaya çalışmak; en büyük ihanettir İslamiyete

Sanki yeterince bölünmemiş gibi, Sünni -Şii savaşı çıkarmaya çalışmak; en büyük ihanettir İslamiyete
 

Umarım acının ateşi daha fazla körüklenmez. İlahi tecelliyi beklemeden, kendi sonunu getiriyor dünya.


Sanki yeterince bölünmemiş gibi, dünya genelinde, topyekün bir Sünni - Şii savaşı çıkarmaya çalışmak; en büyük İhanettir İslamiyete.

1,5 milyar insanı sırf farklı mezheplerden oldukları için birbirine düşürmek; yalnızca kitlesel yeni dramlara neden olur. Mevcut haliyle zaten bin bir parçaya bölünmüş bir inancın sahipleri; yüzlerce yıldır süren kavga ve rekabetlerini daha kanlı, daha içinden çıkılmaz hale getirir. Bu çapta bir akıl tutulması, yeni firavunlara kına yaktırır. Kanına girilen masumlar, cehennem ateşimizi körükler.

Böyle bir çabanın ahmaklarıysa, şunu bilmeli: Neden olacakları kaos, yalnızca müslümanları değl, tüm dünyayı kan gölüne çevirir. Kimin kimden olduğu önemsizleşir. Canı isteyen, önüne geleni boğmaya, kesmeye başlar. Bugün dehşetle izlenen Işid, Taliban, Boko Haram katliamları, mumla aranır hale gelir. İnsanı insana kırdırmanın yeni dehşetengiz yöntemleri bulunur. Bir avuç savaş baronu keyif çatarken; yeryüzü, toprakları üzerinde beşeri kıyametlere ev sahipliği yapar.

Bilimin aydınlığından, kitapların rehberliğinden ayrıldı ayrılalı dayağın kırk bin çeşidini yiyen, yüzleri gülmek bilmeyen müslümanlar; bir kez daha makus talihlerine yenilir. Akıl, zeka, duygu birliğinden farkındalık ve duyarlılık derinliğinden yoksun toplumlar; ebedi yenilgilere mahkum olur.

Okuma- yazması kıt, dünyayla iletişimi çok kısıtlı, ekonomisi dışa bağımlı, cebi delik, üstü başı perişan, doğal kaynaklarını, yeraltı zenginliklerini bile yönetemeyip, emperyalistlere teslim edenler; sonsuz cehennem ateşinde kavrulacak. Halklarından dökülen kan ve gözyaşına kişisel rahatlarını tercih edenler, kendilerine şimdiden azap beğensin.

Barış herkese huzur ve refah vaddetse de... savaş peşinde koşuyor insanoğlu. Bir avuç şerefsizi zengin etme uğruna, kendi canından geçiyor insanlar.

İslam alemi yeni bir Rönesans'a uyanmadan, geri gelmez asr-ı saadet devri. Kurban misali kestikçe birbirinin boğazını müslümanlar, sadece inleme ve yakarışları ulaşır gökyüzüne. Ve Allah, elbette tüm bunların hesabını soracaktır. O, birbirimizi yiyelim diye indirmedi bizi toprağa.

Habil'le Kabil arasında işlenen cinayet, bırakmadı gitti insanlığın yakasını.

Marifet burada gözünü açmak. Öbür dünyada çok geç olabilir. Benden söylemesi. Gerisi size kalmış.

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..