Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '06

 
Kategori
Restoranlar
 

Şanlı Mangal kebap & künefe profesörü...

Şanlı Mangal kebap & künefe profesörü...
 

Pazar günü işe gitmemenin verdiği rehavetle öğleye doğru geç kalktım. Arkadaşlar Metin. Hasan .Ahmet. Levent ve de sonradan işi çıkan Efraim ağbi ve ben hep beraber oturuyoruz. Akşam üzeri karnımız acıkmaya başlayınca Levent arkadaşımızın engin restorant bilgisine güvenerek bizi Aksaray daki Vatan caddesi sonunda Sofular caddesi, Regaip Bey sokakta bulunan Şanlı Mangal (Kebap ve Künefe Salonu) yazlık bahçeside mevcut olan Kebapçıya götürdü.

Çok büyük bir yer olmamakla birlikte bahçe hava kapalı olmasına rağmen dolu, masalar ahşap ve tertemiz, sıcak bir ortam. Kapıdan girince iki ortaktan biri sizi güler yüzle elinizi sıkarak karşılıyor, solda fırın, sağ duvarda da bugüne kadar siyaset, spor, sanat camiasından gelen ünlülerle çekilmiş resimler süslüyor. İçerde 5, 6 masa var, ama bahçede üstü ve etrafı kapalı 13, 15 masa hepsi de dolu, biz bile geldiğimizde 7, 8 dk bekledik yer boşalsın diye. Vallahi karnımızda acıkmıştı, Levent kebapları ortaya söyledi, kebaplar pişerken masaya birçoban salata, iki sumaklı soğan (soğanı özel vede nefis), 4 tas özel sulu acı bostan, sanki soğuk çorba gibi nefis tadı var. (sıcak çorba kışın yapıyorlarmış, tadına çıktığında yine bakmaya gideceğiz) Bir tabakta sade maydanoz geldi. 2 porsiyon domates kebabı(vallahi sadece 2 porsiyon ben nefesalmadan yerdim) nefis olmuş domateslerde löp löp etgibi ağızda dağılıyor. 2 porsiyon Kuzu şiş, 2porsiyon Tavuk Şiş, 2 porsiyon ciğer, bunları büyük bir tepsinin içinde lavaşın üstüne koyup getirdiler. Yukarda söylediğim gibi Domates kebapı nefis, vallahi anlatılmaz, yenir. Yine çiger nefis tam kıvamında pişmiş, tavuk şiş, sosu harika ağzına nefis bir tad veriyor, kuzu şiş ise boğazından kayı veriyor. Ayrıca bakır kupalarda ve sürahide nefis ayran derlerya yemede yanında yat misali. Yemek bitti biraz soluklanalım ve künefeye hazırlık yapalım dededik bu arada yanımdaki Ahmet arakadaşım "valla ağbi soluksuz yiyorsun, maşallah demezmi? Doğru lezzetin verdiği haz insanın frenlerini patlatıyor.

Bir müddet sonra künefe geldi yalan yok vallahi bir tepsi sıcacık, tam kıvamında ağzını yakmıyor, peynirleri mis gibi, çıtır misali yudumlar seri makinali tüfek gibi yuttuk. Arkasından gelen bir bardak çayla kapanışı yaptık.

Bu nefis kebap ve künefe maceramız böylelikle son buldu, tüm bu yediklerimize ise toplam 85 YTL hesap ödedik.(kredi kartıda geçiyor)

Hesap bayağı iyi bu kalite ve bu lezzete bu miktar, gerçekten fiyat ucuz, samimiyetle herkese tavsiye ediyorum.

Lezzeti hissetmek, görmek, tatmak gerekir. Lezzetli günler dileğiyle...

Not; Kebap ve Künefe profesörü dememin bir nedeni işlerini en iyi şekilde yapmaları, birde diğer duvarlarında Osmanlı tarihini İngilizce, Türkçe vede Urfa’yı anlatan yazıların olması...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..