Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
Kitap
 

Sanrı ve gerçek

Sanrı ve gerçek
 

Kapak resmi


Renklerin birbiriyle dans edişi ve kompozisyonuyla zaten görür görmez içim ısınmıştı kitabın kapağına. Müthiş bir çekim gücüyle aldı beni sayfaların arasına doğru. Her yeni kitap aldığımda yaptığımı yine yapmadan geçemedim ve kitabı açıp bir güzel kokusunu içime çektim. İşte bunun keyfini çıkarmak bambaşka bir duygu benim için. Hatta biraz daha derin çekmek gerekiyor, romanın konusunun geçtiği mekânların kokusunu bile duyar gibi oluyor insan.

“Sanrı ve Gerçek”

Değerli yazar Kemal Siyahhan’ın yeni çıkan romanından bahsediyorum. Kapak resminin bu denli güzel oluşunu yine yazarın maharetli ellerine borçluyuz. Öyle ki tüm kitaplarında ve birçok yazarın kitaplarının kapağında onun imzası görmek mümkün. Bunun önemli olduğunu biliyorum; çünkü kapak resmine en iyi duyguyu yazarın kendisi verebilir diye düşünüyorum. Dolayısıyla bir kitabın bütünüyle yazarın elinden çıkması ayrı bir cazibe katıyor esere. Tabi okuyup romanın sonuna gelince bu daha iyi anlıyor insan.

Önceki kitaplarında değindiği yerel motiflere bu kez değinmemiş yazarımız. Oldukça sürükleyici bir konuya imza atmış, okurken heyecan bir an olsun dinmiyor. İçinde birçok konuyu barındıran, elden düşürülmeyecek bir roman “Sanrı ve Gerçek”. Konuların devamı hakkında herhangi bir tahmin yürütemiyorsunuz; çünkü tahminler hep boşa çıkıyor ve sürpriz gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Zaten cazip yönü de bu oluyor romanın; hızının hiç eksilmemesi!

Berrin, eczacı genç bir kız ve onun anne babasını kaybettikten sonra içine düştüğü zor durumları anlatarak başlıyor yazar. Âşık olduğu adamla yaşadığı sorunlar ve gerçekle yüzleşmesi peşi sıra geliyor. Lise öğretmeniyle karşılaşması, tanık olduğu esrarengiz olaylar ve baş döndüren bir aşkın büyüsüyle karşı karşıya kalıyoruz. Dahası, arkadaşı Duygu ve onun ilginç kişiliğinin Berrin’e yansımaları da adeta başka bir resim gibi kitabı zenginleştiren unsurlardan. Tüm bunlar kesintisiz heyecanın adı oluyor “Sanrı ve Gerçek” adlı romanda. Hollanda ve Cenova’ya yapılan geziler, okuyucuya birebir nakledilen notlar, oldukça emek sarf edildiğini de hatırlatıyor bizlere. Erkek bir yazar gözüyle bir genç kızı anlatmak oldukça zor olsa gerek; fakat yazarımızın böylesi zor bir olayın altından kalktığını görmek şaşırtıyor. Peki, konuda geçen dansın büyüsüne ne demeli! Daha fazla anlatmadan, merak edenler için kitabın Sel Yayıncılıktan çıktığını ve 31 Ekim 2010 tarihinde yazarımız Kemal Siyahhan’ın, İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda 3.ncü Hol’de Sel Yayınları standında saat: 1500-1800 de okuyucularıyla buluşup kitabını imzalayacağını haber vereyim.

Tüm kitapseverlere iyi okumalar diliyorum.

“İyi bir yaşam çizgisi için ritim ve figürler paralellik göstermeli, sürecin keyfine varılmalı; çünkü hayat tek şarkılık bir dans.” (*)

(*) Sanrı ve Gerçek 190. sayfadan alıntıdır.

 
Toplam blog
: 20
: 1095
Kayıt tarihi
: 18.09.08
 
 

"Hayat mı çok acımasız, yoksa insanlar mı diye düşünürken henüz toy zamanlarımda, aslında tüm zaliml..