Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Şantajcıya taviz verilmez, şantajcıyla pazarlık yapılmaz!

Şantajcıya taviz verilmez, şantajcıyla pazarlık yapılmaz!
 

Karanlıktan beslenir şantajcı. Aydınlığa çıkmaya yüreği yetmediğinden!..


Eğer herhangi bir konuda, biri ya da birileri, size şantaj yapmaya kalkışırsa... Sakın ha onu yüz verip şımartmayın. Şantajcıya taviz verilmez, santajcıyla pazarlık yapılmaz çünkü. Bunu deneyen, kendi aldanmışlığıyla kalır. Oyunu baştan kaybettiren yanlışıyla yüzleşir.

Şantajcı; korkmanı, çekinmeni beklerken... Hodri meydan!, demekten çekinme. O atıldıkça üzerine,.. Daha rahat savunacaksın kendini... Hücum ettikçe kalene... Kontradan üçer beşer saydıra saydıra çakacaksın gollerini!..

Bilmelisin ki, kişi, sadece; normal yollardan, mertçe, göğüs göğüse çarpışarak yenemeyeceğine, alt edemeyeceğine, sırtını yere getiremeyeceğine karşı şantajcılığa başvurur. Ve o vurduğu baş, sonunda gelir, onun bi tarafında patlar!

Klasik bi şantajcı, senin; açığını kollar, geçmişini eşeler, bitmiş işlerini, ilişkilerini didikler, yarattığın eserlere çamur atar, sözlerine kulak kesilir, elin göz ucuyla baktığına, dört eliyle sarılır. Lakin, bilmediği şu: Her ettiğiyle daha da büyürsün. Hem onun, hem uğradığın haksızlığı izleyenlerin gözünde...

Derim ki: Şantaja uğramaktan, tehdit edilmekten korkma, çekinme. Aldığın her tehdit, uğradığın her şantaj; gücünü kanıtlar. Bazısı güçlüden korkar. Onunla yarışmaya, çarpışmaya yüreği yetmediğinden...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..