Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sap Turşusu

Sap Turşusu
 

Sap turşusu eniştemin Sivas'ta yaşayan kız kardeşleri sayesinde yıllar önce tanıştığım bir turşu türü. Ailecek tadını o kadar çok sevdik ki. Sivas'tan her gelip gidene bu turşudan sipariş vermeye başladık. Sağolsunlar onlar da beni hep düşündüler ve her serferinde mutlaka getirdiler.

Bildiğim kadarı ile bu turşu orada yetişen özel bir bitkinin saplarından yapılıyor. Ancak, mutfakta yaratılıcık konusunda sınır tanımayan yengem bu turşunun pazı saplı uyarlamasını yapmış. Benim de çok hoşuma gitti. Pazar günü Koşuyolu pazarından eşimin yoğun isteği üzerine 1 kg pazı satın alınca saplarını turşu olarak değerlendirmeye karar verdim. Büyükçe bir kavanoz sap turşumuz oldu. Henüz tadına bakmadık ama turşu canavarı bir aile olarak bu akşam açılışı yapacağız.

Tarifi şu şekilde:

Malzemeler:

1 kg pazının sapı

5-6 diş sarımsak

Himalaya tuzlu su

Bir miktar üzüm sirkesi

Yapılışı:

Pazı sapları sirkeli, tuzlu suda haşlanır, İçine 5-6 diş sarımsak ilave edilir. Sıcak su ve pazı sapları bir kavanoza alınarak ağzı kapatılır.1-2 gün sonra tüketilebilir. 

Afiyet olsun,

 

 

 
Toplam blog
: 52
: 1959
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..