Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sapadere Kanyonu

Sapadere Kanyonu
 

Cennetin dünyevi kapısı olan güzel ülkemiz Türkiye' de gezecek o kadar çok yer var ki... Bunlardan birisi de Sapadere Kanyonu...

Sapadere Kanyonu Antalyanın güzide ilçelerinden olan Alanya'ya bağlı Sapadere Köyünde yer almaktadır. Köy merkezinin Antalya iline uzaklığı 179, Alanya ilçe merkezine uzaklığı ise 41 km'dir. Bu şirin köyümüzün nufusu 2000 yılı sayımlarına göre 1097 dir. Köyün tamamı 7 mahalleden oluşur. Genel manada bakıldığı zaman köy içerisindeki ekonomik faaliyetlerde tarım ve hayvancılık ağır basmaktadır. Ancak son yıllarda Sapadere Kanyonu keşfedildikten sonra belli bir kesimin geçim kaynağını da turizm faaliyetleri oluşturmaktadır. Ayrıca bu köy içerisinde ipekböcekçiliği yaygın bir uğraş olarak yapılmaktadır.

Sapadere Köyünün etrafı Toros sıradağları ile çevrilidir ve köyün ortasından sapadere çayı geçmektedir. Köy yemyeşil çam ağaçlarının yanısıra meşe vb gibi kozmopolit bir orman yapısına sahiptir. Köy içerisinde turizme hizmet eden Su Değirmeni, Yörük Çadırı, Çardak ve Kamelyalar, Pazar Yeri, İ pek Dokuma Atölyesi gibi tesisler yer almaktadır.


Önemli bir Turizm değerimiz olan Sapadere Kanyonu ortalama 750 mt uzunluğundadır. Kanyon içerisine girdiğiniz zaman sizi eşsiz huzura çağıran su sesi karşılar. Bunun yanısıra kekik kokuları ve yemyeşil bitki örtüsü ise insanı doyumsuz tutkulara sürükler.

Sapadere Çayının kaynak noktasında bulunan Kanyon içerisine çelik konstrüksüyondan yapılmış yürüyüş bandıyla ulaşım sağlanmaktadır. Kanyon içerisinde görülmeye değer 2 adet şelale mevcuttur. Ayrıca kanyon içerisinde yüzmeye müsait doğal havuzlar vardır. Hayatı doya doya yaşamak ve sıkıntılarınızdan bir an olsun uzaklaşmak istiyorsanız buyrun Sapadere Kanyonu Alternatif Turizm Cennetine davetlisiniz...

 
Toplam blog
: 2
: 1047
Kayıt tarihi
: 01.04.09
 
 

1987 Alanya doğumludur. İlk ve Orta öğrenimini Alanyada tamamlamış, üniversite eğitimini Pamukkale Ü..