Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Sapasağlam! Fenerbahçe 4-2 Ankaragücü

Sapasağlam! Fenerbahçe 4-2 Ankaragücü
 

Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında, çarşamba günü deplasmanda Galatasaray'la derbi oynayacak olan Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Ankaragücü'nü ağırladı. Keyifli ve bol gollü geçen, Miroslav Stoch'un yıldızlaştığı mücadelede, İstanbullu sarı lacivertliler sahadan üç puanla ayrılmayı başardı.

Keyifli ve heyecanlı bir müsabakaydı. Ankaragücü daha çok savunma ağırlıklı çıkarken, Fenerbahçe bunun tam aksine rakibinin üstüne gitmek ister gibiydi. Konuk ekip şansını daha çok kontrataklarla değerlendirmek istedi ve nitekim ilk pozisyonu da onlar buldular. Defansın arkasına atılan bir topla tehlike yaratsalar da golü bulamadılar. Onlar golü bulamayınca, Fenerbahçeli futbolcular sahneye çıktı, özellikle sol kanat organizasyonunu Ziegler ve Stoch'la çok iyi yapan ev sahibi ekip, Slovak oyuncunun harika şutuyla golü bularak durumu 1-0 yaptı. Bu dakikadan sonra birazcık daha sakin oynamaya başladılar on dakika kadar, sonra tekrar hareketlendiler. Stoch ve Özer'le pozisyonlar bulan Fenerbahçe, ikinci golü bulamayınca kendi kalesinde golü gördü. Gökhan Gönül'ün hatasından yararlanan Özgür, Murat'a golü attırdı.

İkinci yarıya Ankaragücü baskılı başladı. Üst üste tehlikeler yaratan başkent ekibi, çok net pozisyonlar bulmasına rağmen bir türlü gol atamadı. Bunun neticesinde ilk yarı kendilerine fayda sağladıkları durum tersine döndü, yine "atamayana atarlar" durumu ortaya çıktı ve Fenerbahçe Cristian'ın mükemmel golüyle skoru 2-1 yaptı. Ardından Stoch yine müthiş bir gol atarak durumu 3-1 yaptı. Bu dakikadan sonra maçın temposu düştü, Ankaragücü golü buldu ama bir fayda getirmedi. Son dakikalarda Gökhan Gönül'ün şutu Dia'ya asist oldu, böylece maç 4-2 bitti.

Ankaragücü'yle başlayayım. Yapabilecekleri çok da fazla şey yoktu aslında. Savunma anlamında söylüyorum bunu. Ellerinden geleni yapmaya çalıştılar fakat Fenerbahçeli futbolcular gerçekten takdire değer işler yaptılar. Onları durdurmak zordu, ceza sahası dışından kaleciyi çok iyi avladılar. Ofansif anlamda yapabilecekleri çok şey vardı. Sağ bekte bir türlü toparlanamayan Gökhan Gönül'ün üstüne daha fazla gidebilirlerdi, bunu yapsalar da golü atmayı bir türlü başaramadılar. Birçok pozisyonda yanlış tercihler yaptılar, topa kötü vurdular. Bunları değerlendirebilseler çok daha farklı bir sonuç çıkabilirdi ortaya. Yine de başkentin sarı lacivertlilerinin iyi mücadele ettiğini düşünüyorum, tebrik ediyorum.

Fenerbahçe'ye gelince, derbi öncesi hazır göründü. Bu maçtan önce Galatasaray maçını izledim, şu durumda Fenerbahçe daha avantajlı gibi kendini gösteriyor. Oynadıkları futbol sonunda zevk vermeye başladı yeniden. Beklediğimiz, izlemek istediğimiz Fenerbahçe bu. Futbol adına bir şeyler katıyorlar sahada. İzleyenleri keyiflendiriyorlar. Bugün Stoch formanın asıl sahibi olduğunu bence çok iyi gösterdi. Caner de o bölgede etkiliydi fakat Stoch çok daha tehlikeli olduğunu gösterdi. Bununla beraber dikkatimi çeken bir diğer isim Gökhan Gönül'dü, gerçekten formsuz, ondan istenenin çok altında, umarım bu durumunu bir an önce toparlar. Bienvenu, takımı adına bence hala etkisiz. Bunlar dışında iyi bir takım görüyorum, iyi futbol var. 

Her iki takımı da tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..