Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Sapik toplum

Sapik toplum
 

Google`dan aldim


Taciz ve tecavuz terorun baska bir cesididir. Ikisinde de korku hakimdir. Biri olumle sonuclanir digeri omur boyunca unutulmayacak bir korku ile yasanmasina neden olur. Dunya ulkeleri arasinda taciz ve tecavuz konusunda ilk siralarda bulunuyoruz, ne kadar ovunsek azdir. Toplum olarak taciz ve tecavuzu, gunluk sohbet malzemesi olarak gordugumuz icin, olayin madur uzerinde biraktigi etki ve kisinin o andan sonraki hayatinin kararmasinin kimse icin onemi yoktur. Yasanan dramadan sonra emniyette olayin kaleme alinmasi sirasinda memurlarin madurun agzindan olayi dinlerken aldigi zevki gorur gibiyim.. Savcinin mahkemede sorulari sorarken maduru yerin dibine sokusundaki becerisini, ona suclu imis gibi davrandigini gozumun onune getiriyorum. Yazili ve gorsel basinda, bu kisiyi iyi taniyin dercesine sadece gozleri bantlanmis boy boy resimlerini yayinlayarak, madurun daha sonraki hayatini nasil kararttiklarini akillarina bile getirmezler.

Tecavuz olaylari kaniksanmaya baslandi, bu kadar mi alistiniz tacizlere? Vatandaslar arasinda bu tur olaylara karsi neden toplumsal bir tepki olusmuyor? Peki neden basiniza bir olay geldigi zaman suclularin cezalandirilmasini istiyorsunuz da baskasina yapilani gormezden gelip tepki gostermiyorsunuz. Konu sen olunca yardim edilmesini talep edeceksin, soz konusu baskasi olunca banane diyeceksin, sizi gidi cifte standartcilar sizi.

Bu konuda mulki amirlere dusen gorev bu isin kokunun kazinmasi icin tum olanaklarin seferber edilmesi. Halka dusen gorev meclise konu ile ilgili caydirici yasanin cikarilmasi icin, telefon, mektup ve fax yolu ile baski yapilmasi. Meclise dusen gorev bir an once bu olaylarin tarihe karismasi icin gerekli yasanin cikarilmasi, medyaya dusen gorev bu konuyu gundemde tutup gerekli duzenlemenin yapilmasi icin baski unsuru olmasi, maduru suclumus gibi gostermekten ve topluma afise etmekten kacinmasi, medya olaya magazin boyutundan baktigi icin, onemli bir haber kaynagini ortadan kaldirmak istemez.

Bu konuda umitli miyim hayir, bayanlarin kapanmasi icin, guzel bir neden varken neden boyle bir imkani ellerinden kacirsinlar. Muhteremler

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...