Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Sapık

Sapık
 

Halkımızın kafa karışıklığını gidermek için tehlikeli sularda yüzmeye devam ediyoruz. Sapıklık kolay dile getirilir ama aslında ağır bir ifadedir. İnsanı insan yapan değerlerin sorgulanmaya bile gerek olmadığını söylüyorsunuz ki bu, o kişiyi insan olarak görmediğinizi ifade eder. Evet, şaka ya da gerçek, sapık olduğunu söylediğiniz kişiler size göre insan değildirler. Bir kişiye sapık dediğiniz zaman aslında kastettiğiniz budur. Çünkü sapıklık kavramının içinde hiçbir ahlaki ve insani değer yer alamaz.

Burada derdimiz sapık olarak nitelenen kişileri temize çıkarmak değil. Onlar belki de zaten temiz. Amacımız içinize çöreklenmiş önyargı yılanlarından sizleri kurtarmak.

Cami yolunda sakallı asla sapıklığı tarif etmemelidir. Eğer tarifi ona yaptırırsanız çayırdaki danaları bile sorguya çekmeniz gerekir. Size tuhaf gelecek ama sapıklığı bilim de tarif etmemelidir. Bilimi de, sakallıyı da takmayan az okumuş, çok yaşamış birisi yazmalıdır bu manifestoyu. Kendisi de sapıklığa düşmüş, sapıklarla iç içe olmuş, başına neler neler gelmiş bir kişi olursa elbette tadından yenmez. Sapık görse donuna eder; tutmuş bir psikolog sapığı anlatıyor. Peki, anam bacım sen hiç sapık gördün mü? Böyle şeyler yaşanarak öğrenilir. Kitaplar anlatamaz.

Sapığın tarifini yapmak zorundayız. Kadına sokakta laf atıyorsun dönüp sana sapık diyor. Kaldır çantayı indir kafasına. Eşşoleşşek, de. Polise bildir. Terbiyesiz, de. Sevgili bayan, evet tamam haklısın ama bu küçücük sözcükle adamı ahlaksız yapıyorsun. Namussuz yapıyorsun. Katil yapıyorsun. Aşağılık yapıyorsun. Oysa bu kelimeyi söyleyebilmen ve içindeki bu ağır suçlamaları yapabilmen için adamın tecavüz edip seni öldürmesi ya da hareketin, davranışın böylesi sonuçlara varacak bir eylemin başlangıcı olması gerekir.

Laf atmadı da eteğini kaldırmaya çalıştı. Yine sapık değil.”Oha yani” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Evet, hatta size mesaj attı. Telefonla rahatsız etti. İzinsiz gizlice fotoğrafınızı çekti falan filan. Tüm bunlar da kişinin sapık olduğunu göstermez. Çünkü(lütfen buraya dikkat ediniz!) sapıklık sessizce ve gizlice yapılan bir eylemdir. Peki, bunlar sapıklığa giden bir davranışı başlatabilir mi? Oynadığı top avludan içeri düşen bir çocuğun topunu almak için bahçenize girmesi bile sapıklığa giden yol olabilir. Bunun sonucunda sapıklıkla sonuçlanan bir şeyin olması için ise tek şart çocuğun genetik olarak sapıklığa meyilli olmasıdır. Bunu önceden kestiremeyiz. Maalesef sonu bazen acı da olsa yaşayarak görmek zorundayız.

Sapıklara karşı tavrımız cinayet filmlerindeki katili bulma yarışmasına benzemeli. Onları ele veren ipuçlarından hareketle kendilerini kolaylıkla tespit edebiliriz. En önemli ipucu günün, haftanın ya da ayın belli bir zaman diliminde toplumdan, insanlardan ve sizlerden uzaklaşmalarıdır. Çünkü bunların sapıklık konusunda düşünebilmeleri için yalnız olmaları şarttır. Size katılmayıp kenarda köşede oturan, yalnız başına dolaşan insanlar, sizinle olmasına rağmen dalgın, düşünceli, kafası aklı başka yerde olan kimseler vs eğer bunu devamlı yapıyor, yakalandıklarında da savunma yapar gibi özür üstüne özür diliyorlarsa sakladıkları bir şey var demektir.

Sapıklık zor zanaattır. Çünkü av yani yavru ceylanlar çok iyi korunmaktadırlar. Anne babalar ve toplum, devlet çocukların üzerine titremektedir. Çocukluktan kurtulmuş kimseler güzel de olsalar etleri sert olup yavru ceylanların tadını vermez. Bu durumda sapık, kartalın yuvasından yavrusunu götürmek gibi çok zor bir işi başarmak zorundadır. Sapık kişi, insan sayılamayacağından onun için insani ve vicdani duyguların önemi yoktur ama yakalandığında insanların acımasızca vurduğu tekmelerin tokatların her yanını acıtıp yara bere içinde bırakması çok kötüdür. Sapık, beş kişiyi doğrayan katile toplum tepki göstermezken sümüklü bir kız çocuğu öldürüldü diye halkın kendisini linç etmek istemesini anlayamadığını söyleyecektir. Çünkü ona göre insanlar kötülere karşı tepkilerinde adil değildirler. Şahsen ben sapık olsaydım küçücük bir zevk için bu kadar zorluğu göze almazdım.

Bu cümleler insanlarımızın tepkisine neden olabilir. Ne biçim konuşuyorsun diyebilirler. Hatta sende mi sapıksın demeleri bile mümkündür. Bunun nedeni toplumda bir konuyu açıklayan insanların korumacı tavır ve önyargıyla yazıp konuşmalarıdır. Bilmiyorum hiç bu konuda daha önce yazı okudunuz mu? Uzmanlar hiçbirini anlamadığınız bilimsel açıklamalar yaparken diğerleri de öğüt verirler. İnanın bana bu yazılar beş kuruş etmez. Başın sağolsuncu devlet ve Allah belanı versinci halk işte bu kıytırık yazıların sonucudur.

Cahil insanlara göre sapıklar için böyle uzun uzun yazılar yazmaya gerek yok. Boyunlarına taş bağlayıp denize atmak lazım. Ama işte yaratanın hikmeti olsa gerek yaşadığımız bu âlemde yılanlarla ceylanlar yan yana maalesef.


Türkiye’de on bin civarında tecavüz edip öldürecek sapık(yani tam sapık) vardır. Ancak bu atmasyon rakam potansiyel sapıklarla birlikte yüz binleri aşar. Gerçek sapıklar partnerlerine tecavüz ederler çoğunlukla da onları öldürürler. Bunun nedeni kin ve nefret hatta caniyane duygular değil yakalanma korkularıdır. Çok kötü bir şey yaptıklarının bilincindedirler. Yaptıkları çok kötüdür ama saklı kalabilir, ortaya çıkmazsa onlar için sorun yoktur. Bu nedenle ortada delil bırakmak istemezler. Kör bir bilincin esiri olarak eylemlerini gerçekleştirirken vicdan ve yürekleri çalışmaz. Sanki bunlarda insanlık kapısı mühürlenmiştir. Bu nedenle iğrenç eylemlerini gerçekleştirdikten sonra el kadar suçsuz yavruyu nasıl öldürebildiklerine şaşarız.

Kurbanların öldürülme şekilleri de genelde normal değildir. Kafası kesilmek, parçalara bölünmek, yerin altına gömüp üzerine beton dökülmek vs insanın kanını donduran şekillerdir. Bunun nedeni çok büyük korku içinde olmaları ve panikle geride kanıt bırakmama istekleridir.

Gerçekten sapık birini ikna ederek eyleminden vazgeçiremezsiniz. Bir sapığın eline düştüğünüz zaman erinde gecinde size istediğini yapacaktır. Bu nedenle işte konuşarak ikna ederim derseniz hata yaparsınız. Yapılacak en doğru şey imkânınız varsa ve de gücünüz yetiyorsa kafasını parçalamak pahasına elinden kaçıp kurtulmaya çalışmaktır. Çünkü o anki size davranışı nasıl olursa olsun sonuçta istediğini yapacak ve sizi öldürecektir. Bugüne kadar hiçbir sapığın acıyıp kurbanını bıraktığı görülmemiştir. Sadece istediğini alıp sonra bırakır şeklindeki düşünce de yanlıştır. Ama işte zaten kurbanlar genelde küçük kız çocukları olduğu için bunlar da bilinçsiz ve savunmasızdırlar.

Bir kere sapık normal bir insan değildir. Hastalıklı bir ruha sahiptir. Sapık sadece eteğinizi kaldırmaz. Size her şeyi yapabilir.

Toplumumuzda tümüyle yanlış belli bir anlayış var. Sokakta herhangi bir kişiye sorun, işte sapık, sorunlu bir geçmişe sahip, düzenli bir aile yapısı ve işi gücü olmayan insanlardan çıkar. Sapık mutlaka fakirdir. Giyimi kuşamı berbat, görünüşü pistir. Zengin birisi asla sapık olamaz. Toplumumuza göre sapıklık erkeklere özgü bir haldir. Kadından sapık olmaz. Keza çocukların ve yaşlı insanların da kastettiğimiz manada sapıklık yapacakları düşünülemez. Yani seksen yaşındaki biri bir kız çocuğuna tecavüz edip onu öldürmez.

Yine öğretmen, imam gibi bazı meslekler sapıklıkla asla yan yana getirilemez. Sapık köyden ziyade şehirlerde olur. Sapık barda, pavyonda, diskoda olur. Bir cami cemaatinin içinde asla sapık olamaz.

Sapık işsiz, güçsüz, simitçi, boyacı gibi ayak takımı insanlardan olur. Bunlar çoğunluk sokaklarda yaşayan serserilerdir. Okumuş kültürlü insan sapık olmaz. İnternete girenlerin yarısı sapıktır.

Toplumun bu yargılarını istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Ama sizin için zaman kaybı olur. Çünkü hepsi de yanlıştır.

Uzmanlar sapıklığın çocuklukta yaşanmış bir veya daha fazla fiziksel ya da duygusal travmanın sonucu olduğunu söylerler. Bu doğrudur ama bence kişide sapıklığa karşı doğuştan genetik bir meyil de vardır. Çünkü bu travmaları yaşayan herkes büyüdüğünde sapık olmuyor.

Sapıklık genellikle cinsellikle ilgili. Genetik meyil ve bunu besleyen yaşamsal uç öğeler hep cinsel objeler üzerinde yoğunlaşıyor. İstisnasız herkesin cinsellikle ilgili az biraz sapıkça hayal, fantezi, duygu ve düşünceleri vardır. Bu konuda insanların aklındaki ve yüreğindekileri bilseydik utançtan kıpkırmızı olurduk. Ama duygular masum fanteziler suçsuzdur. İnsanları bu nedenle suçlayamayız. Şimdi burada ukalalık edip bir uzman, bir bilim adamı gibi konuşmak istemiyorum ama bir yandan da bilimsel açıklamalarla sapıklığı tarif edenlerin halka bir şey anlatabildiklerine inanmıyorum. Bugün “Kim sapıktır?”sorusunu bilim insanlara açıklayamamıştır.

Sapık kişilerden uzak durmamız öğütleniyor ama kimlerin, nasıl insanların sapık olduğunu bilmiyoruz. O zaman ne oluyor? Yabancı birinden tanımadığı, it midir kurt mudur bilmediği için korkup uzaklaşan genç kızımız birlikte büyüdüğü amcaoğluna yaklaşıyor. Sonuçta bir gün öldürülüp bir yere gömülmüş cesediyle karşılaşıyoruz. Bu nedenle sapığın akrabası yoktur. Değil amcaoğlunuz, kardeşiniz, babanız, anneniz bile sapık olabilir ve size zarar verebilir.

Özellikle televizyonda gösterilen “5 yaşındaki kız çocuğunu tecavüz edip öldürdü” şeklindeki cinayet haberleri nedeniyle toplumumuz paronayaklaştı. Kişilerin her türlü rahatsız edici davranışı sapıklık olarak niteleniyor. Sanki her taraf sapıkla dolu. Oysa sapıkların sayısı sanıldığı kadar çok değildir.

Yine çok büyük bir yanılgı, sapıklar büyük şehirlerde, bar pavyon disko gibi yerlerde, internette porno film seyredenler arasında, işte travesti, lezbiyen, gay gibi çizgi dışı yönelişi olan insanlar arasında veya her türlü fuhuş âleminde daha fazla bulunurlar. Külliyen yalan! Hiç ilgisi alakası yok. Belki halkın bazı kesimleri tarafından bu haller tek başlarına sapıklık olarak görülebilir ancak bizim kastettiğimiz sapıklık başka bir şeydir. Ve örneğin Allahın dağında iki kişinin yaşadığı bir köyde bu iki kişiden birisi sapık olabilir. İnsanları ve mekânları sırf onaylamadığınız için yönelişleri dolayısıyla suçlayabilirsiniz ama bu hata olur. Sapık her yerdedir ve herkes sapık olabilir.

Tutku şeklinde gelişen cinsel bir yöneliş sapığı harekete geçirir. Yaşadığınız yerlerde özellikle kız çocukları gelişme çağında fiili sapıkların ve potansiyel sapıkların harekete geçmesine neden olur. Sanılır ki burada işte kızın iştah kabartan görüntüsü olması gerekir ki sapık peşine düşsün. Bu doğru değildir. Çünkü her sapığın bir hedef partneri vardır ve bu kara kuru bir kızcağız da olabilir. Aslında burada sapık sırtlan, kız çocuğu da av durumundadır. Avın kolay olması, avucunun içinde olması, tehlikenin az olması sapık tarafından seçilme nedenidir. Çünkü sapık insanlar normal insanda asla bulunmayan acayip çelişkili bir kişilik yapısına sahiptirler. Korkak, akıllı ve acımasız.

Kerim Korkut bütün Türkiye’ye soruyor. Bugüne kadar ülkemizde bir kişinin sapık olduğu nasıl ortaya çıktı ya da siz bunu nasıl öğrendiniz? Yavrunuz tecavüz edilip öldürüldükten sonra değil mi? Neden daha önce değil? Çünkü sapıklar Türkiye’de eylemlerini gerçekleştirinceye kadar serbesttirler. Karşılarında onları kontrol eden, bulan, tespit eden, caydıran, engelleyen, alıp tedavi için hastaneye götüren devletin bir gücü yoktur. Olay gerçekleşir. Yetkililer üzüntülerini bildirip baş sağlığı dilerler o kadar. Yeniçağ devrimini destekleyin. Yeni Türkiye devletinde sapıklarla ilgili nasıl çalışmalar yapılıyormuş hep birlikte görelim. Okul çocukları anne babalarıyla birlikte okula gidiyorlar. Gülmekten öldüm. Bir milyon asker polisle üç buçuk okulu koruyamıyorsan niye devletsin ki? Yakında cemaat camiye, işçi fabrikaya, köylü tarlaya yalnız gidemeyecek. Ha ha ha ha…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..