Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sapına kadar siyasetin batağına saplanmış yargı "siyasallaşacakmış"!!!

Sapına kadar siyasetin batağına saplanmış yargı "siyasallaşacakmış"!!!
 

Hayır cephesinin elle tutulur tek bir argümanı var: Yargı ile ilgili değişiklikler yürürlüğe girerse bağımsız ve tarafsız yargı (!) siyasallaşacak, iktidarın kontrolüne girecek ve iktidar "sivil dikta"ya geçecek! Yani Türkiye'ye "Faşizim" gelecek!

Ciddi ciddi bu iddiayı savunuyorlar. Bir profesör açıklamış: Demokrasiyle diktatörlük arasında sadece tek bir fark vardır, o da denetimdir, demiş! Sözüm ona güya "evet" çıkarsa yargı iktidarın eline geçecek, dolayısıyla denetim görevini yapamayacak ve diktatörlük olacak!

Bu iddiayı ortaya atabilmemiz için evvelemirde mevcüt yargının sütten çıkmış ak kaşık olduğunu varsaymamız gerekiyor. Mevcüt yargı siyasetten bitaraf, bağımsız ve yansız, verdiği içtihatlarla tüm dünyaya emsal olan dört dörtlük bir yargı da, iktidar durup dururken, daha doğrusu diktatörlük emellerini gerçekleştirmek için mi yargıyı değiştiriyor?

Bu arada yargıdan kast edilenin yüksek yargı olduğunu söylememe gerek yok sanırım...

Lütfen komik olmayın... Bu milletin izanıyla, ferasetiyle, zekasıyla ve hafızasıyla da bu kadar alay etmeyin! Darbeci paşaları ilk ziyaret ederek onları hazırolda selamlayarak onlara hukuki yardım sağlayıp onları meşrulaştıran, otobüslerle kışlaya gidip onlardan brifing alıp onları ayakta dakikalarca alkışlayıp sonra da makamlarına dönüp gereğini yapan yüksek yargı mensuplarını, komik gerekçelerle parti kapatma, 367 vs kararlarını, bir muhalefet partisinin yargı ayağı gibi misyon üstlenip iktidarın elini kolunu bağlayarak çalışamaz hale getirme çabalarını bir kenara bırakalım....

Kamuoyuna yansıyan son telefon görüşmeleri her şeyi açık ve net olarak ortaya koymuyor mu? Bizzat muhatapları içerikleri kabul ediyorlar mı? Evet, kabul ediyorlar. O halde yasal dinleme değilmiş, hukuken geçerli olmazmış, benim hiç umurumda değil!

İmralı'yla işbirliği yaparak, siyasetin konusu olan referandumda hayır çıkarmak size mi kalmış? Bu görevi, bu yetkiyi hangi kanundan ve hangi anayasadan alıyorsunuz?

Balık baştan kokar, misali bizzat hukuku uygulamakla görevli yargı mensuplarının hukuk dışına çıkmaları halinde, iktidar diktatör olacak yani hukuk dışına çıkacak iddiasının bir anlamı ve önemi olabilir mi?

Ayrıca, HSYK üyelerinden birinin YARSAV yöneticileriyle yaptıkları görüşme içeriği ortaya çıkarıyor ki, benim de yazılarımda sık sık vurgu yaptığım gibi, yüksek yargı atamalarında başarı ve kariyere değil, ideolojik görüşlere bakılıyormuş! İlgili HSYK üyesi, kendilerinin yeterli imkanlarının olmadığından bahisle, YARSAV'dan fişleme dosyası istiyor ve önceki başkanın geçmişte bu konuda kendilerine dosya hazırlayarak çok yardımcı olduğunu söylüyor!

Bu açık bir itiraftır ve aynı zamanda yüksek yargıda, istisnaları tenzih ediyorum, koro halinde belli bir ideolojinin savunulmasının nedenini de açıklamaktadır.

Bir de 1994 yılında SHP'li Adalet Bakanı'nın parti kongresinde milletin huzurunda yaptığı bir açıklama, daha doğrusu bir itiraf vardı. Bakan açık açık "Yargıya SHP'li yargıç ve savcıları almayacaktım da ülkücü faşistleri mi alacaktım" diyebilmiştir.

O zamanın SHP'li genç yargıç ve savcıları bugün olgunlaştılar ve özenle seçilerek yüksek yargıya yerleştirildiler!

Sünnetçi korkusu veriyorlar... Referandumda evet çıkarsa yargı siyasallaşacakmış!

Bundan iyi siyasallaşma olabilir mi? Zaten sapına kadar siyasetin içine bulaşmışlar.

Tam aksine, eğer evet çıkarsa durum tersine dönecek, yargı, belli bir ideolojinin değil de, olması gerektiği gibi hukukun emrine girecek.

 
Toplam blog
: 337
: 4184
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Hukukçuyum... Hukukun üstünlüğünün ve hukukçunun saygınlığının ülkemde gelişmesini ve kalıcı olma..