Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '20

 
Kategori
Spor
 

Saracchi ve Falcao...

Galatasaray için ikinci yarı hem yapılan transferlerin uyumu ;  hem de takıma dönen oyuncuların formu açısndan çok önemli. Babel,Nzonzi ,Andone gibi oyuncular olmamasına rağmen güçlendiler.

Jesse ;Eskişehirspor da kanatları en iyi kullanan isimlerden biriydi ve özelikle birebir de çok kolay pozisyon bulabilen bir oyuncu.

Transferi oyuncunun daha da gelişmesi adına da önemli.

Onyekuru ile aynı anda oynadığında hem bu iki oyuncuyu savunmak hem de Feghouli ve Emre 'li bir takımın Falcao'ya bırakacağı topları uzaklaştırmak kolay olmayacak.

Hem Linnes'in takıma dönmesi hem de Ömer Bayram 'ın asist özelliği kanatlarda takımın çok daha somut katkılar almasına yol açıcaktır.

Denizlispor ise iyi transferler yapmasının yanısıra bu oyuncuları da etkin kullanabiliyor. Stachkowiak,Murawski ,Estupinan takıma hem iyi bir sinerji katan hem de direk katkıda bulunan oyuncular.

Sacko ve Barrow oynadığında çok çabuk rakip alana yerleşebiliyorlar. Dün Barrow'un olmaması önemli bir eksiklikti. Sackey'in özellikle bölgesinde alternatifsiz olması üzerine Onazi transferini de yaptılar. Bu da onların takım düzeni açısından yerinde bir transfer olacak.

Dün maçın başlarında Galatasaray çok adamla hücum ederken Denizlispor hem Sacko hem de Rodellega ile çabuk çıktığı hücumlarda pozisyon yakalamaya çalışıyordu. Rodellega 'nın frikiği güzeldi ama Muslera'nın çabası ve emeğide alkışlanır nitelikteydi.

Galatasaray 'da hem Ömer'in hem de Emre 'nin ceza sahası önündeki becerileri Falcao'ya yaramıştı. Hem ortadan hem de sağ kanattan Saracchi'nin katkıları ile önemli pozisyonlar buldu.

Denizlispor da Sapunaru takımın en önemli kademe oyuncularından biriydi. O'nun eksikliği de özellikle Denizlispor defansında fazlasıyla gözüktü.

İlk golde Saracchi'nin asistinde ; Emre'nin golü tek vuruşta Galatasaray'ı öne geçiren hazırlanış açısından müthiş bir goldü. O golde Tiago Lopez'in ve arkadaşlarının Saracchi'ye o ortayı yaptırmaması gerekiyordu.

Seri ve Lemina 'nın yanyana oynaması ve aralarında ki uyum da kaybedilen topların tekrar kazanılması adına önemli ki Falcao'nun golü de böyle geldi. Ustalık kokan bir goldü ve ileriki günlerde devamı da gelir bu tarz gollerin...

Sonraki dakikalarda hem Denizlispor'un golü hem de buldukları pozisyonlar rakibin kalitesini de yanısıtıyordu.

Galatasaray da transferler hem yerinde hem de Taylan,Ömer ,Adem gibi oyuncuların oynaması ve iyi katkılar vermesi takımı olumlu anlamda değiştirmiş durumda.

Falcao, Saracchi, Emre , Onyekuru ve Jesse ile ikinci yarıda daha farklı ve daha çok puan toplayan  bir Galatasaray izleyebiliriz.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..