Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şarap adası; Bozcaada

Şarap adası; Bozcaada
 

bozcaada


Şarap adası (Bozcaada) diyoruz...Neden mi Türkiyenin en güzel şarapları bu ada'da imal ediliyorda ondan Ada'da birde festival adı da: bağ bozumu festivali biraz detay vermek istiyorum :

Bağ Bozumu Festivali

Bağ bozumu her yıl bir festival tarzında düzenlenmektedir. Ayrıca şarap fabrikalarını gezmek için turlar mevcuttur. Bu şekilde bu tarihi fabrikalar gezilerek, mamuller tadılabilir. Ayrıca yatçılık faaliyetleri de Bozcaada için oldukça önemlidir. Her yıl yatçılık faaliyetleri burada bireysel veya grup halinde yapılabilirken, ayrıca bazı yelkencilik turnuvaları da bu adada yapılmaktadır. Bu nedenle burası denizcilik hayranları için bu ada ayrı bir önem taşıyacaktır. Adanın bu güzel fiziki yapısına plajları da dahildir. Ayazma plajı her yıl çok sayıda kişiyi kendine çekmektedir. Bu adada konaklamak ise pansiyon, butik otel ve otel gibi seçeneklerle oldukça uygun fiyatlara sağlanabilir. Sizi de bu adayı görmeye davet ediyoruz.


Ada Nüfus Durumu

Bozcaada Tenedos Adanın yerli halkı kışın ortalama 1000 kişi ama yaz gelince bu sayı ortalama 5bin kişiye tekabül ediyor...

Bozcaaada Ekonomisi

Ada'da ekonomi genelde şarapcılık üzerine kurulu ama 1990 dan sonra insanlar yavaş yavaş oteller, moteller, pnasiyonlar ve cafe tarzı turizme yönelik mekanlar açtılar bu girişimler sonucunda ada'da hatrı sayılır bir turizm ekonomisi oldu.Adanın elektriği ana karadan bağımsız olarak rüzgâr türbinleri ile sağlanmaktadır.

Ada'nın Doğası

Adanın yeşili, denizi ve tarihi şüphesiz sizi kendine hayran bırakacaktır. Adanın binaları ise çoğunlukla aslına olarak restore edilmiştir. Ayazma plajı ve diğer plajların mutlaka görülmesi gerekir buraların denizleri çok temiz ve sağlıklıdır.

Bozcaada için Rehberiniz

Bozcaada'ya gitmek isteğenler için bir çok kaynak site var ama size Nihat bey'in  sitesi bozcaadatenedos.com'u tavsiye etmek istiyorum kendisi yıllarca ada'da kalmış bir ada sevdalısıdır bu nedenle rehber sitesinede gereli özeni göstermiştir..Sitede oteller, restorantlar , pansiyonlar ve cafeler hakkında bilgiler ve adresler yer alıyor , burdan istediğiniz işletme ile iletişime geçebilirsiniz...

Nihat bey'in rehber sitesi adresi : http://www.bozcaadatenedos.com

 
Toplam blog
: 3
: 99
Kayıt tarihi
: 07.07.14
 
 

Özel bir şirkette web tasarım ve eticaret uzmanı olarak görev yapıyorum yeni yerler gezmeyi ve ke..