- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Sardalya buğulama nasıl yapılır
Orta büyüklükteki bir tepsiyi hafifce sıvı yağ ile yağlayınız ve halkalar halinde kesilmiş 5 adet domateslerin yarısını bir sıra halinde diziniz. 500 gram temizlenmiş olan (Pullarından, bagırsaklarından ve solungaçlarından)sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış 7 diş sarımsağın tamamını yerleştiriniz , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpiştiriniz.
Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş 2 adet limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra , uzun şeritler halinde kesilmiş 7 adet çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanını yerleştiriniz ve balıkların üstünü örtünüz.
Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave ediniz; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir. (Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir) Tepsinin suyunun zaman zaman kontrol edilmesinde de fayda vardır. Eğer su biterse ilave edilebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Sıcak ekmek harika olur. Tatlı olarak çikolatalı helva tavsiye edebilirim.