Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
34
 

Sardalya'nın tavası nasıl olur

Sardalya'nın tavası nasıl olur
 

Fevkalade damak tadı olan leziz bir Marmara denizi balığımız


1 veya 2 kilogram ( ihtiyaca göre ) sardalya balığını pullarından baş parmağınız ile veya meyve bıçağı tersi ile iyice temizleyiniz. Eğer kendiniz yapamazsanız, balıkçınıza yaptırabilirsiniz.

Ardından başparmağınız veya ufak bıçak ile solungaçlarınıda kesip çıkartınız ve ılık su altında iyice yıkayınız ve süzmek için bir süzgeçe koyunuz.

Ayrı bir kase içerisine 2 yumurtayı kırınız üzerine bulamaç oluncaya kadar 8 çorba kaşığı un, su ve birazcık tuz ilave ediniz.

Diğer taraftan çelik tavanızın içerisine 4 su bardağı ayçiçek yağını koyunuz ve yanmayacak biçimde kızdırınız.

Balıklarınızı yumurtalı unun içerisine maşa ile veya kuyruklarından tutarak kızgın tavaya yerleştiriniz.

Her iki tarafını da pişirdikten sonra temiz bir porselen tabak içerisine alınız, limon sıkarak ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapınız. Afiyet olsun.

kaynak:nurideniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 3724
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster