Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır ?

Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır ?
 

Sarı Kiraz Reçeli


Sarı kiraz reçeli kızımın ve benim bayılarak yedigimiz reçellerden bir tanesidir buyrun tarifi

Malzemeler:
- 1kg kiraz,
- 1kg şeker,
- yarım limon
- 1 Çay bardağı su
Yapılışı:

Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ben sivri bir kalın iğne ile sapın çıktığı yerden bastırarak çıkarıyorum çekirdeklerini. Reçel yapacağımız tencereye kirazları alıp üzerine şekerini ilave edip bir gece dinlendiriyoruz. Sabahleyin suyunu salmış olacak. Suyunu bırakan reçeli ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıyoruz. Reçelimizin şerbeti kıvamına gelmişse limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıvamını şerbet kısmından porselen bir tabağa damlatıyoruz eğer su gibi akıyorsa daha kıvamı olmamıştır ama reçelin şerbeti tabaktan hemen yayılmıyorsa kıvamı olmuş demektir.

Reçelimizi kuru bir kavanoza koyarak muhafaza ediyoruz. Hemen yemeyecekseniz sıcak sıcak kuru bir kavanoza alıp kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz. Işıl almayan bir yerde saklıyoruz.
Kıvamı istediğiniz gibi olmamışsa ve fazla kaynayınca dağılacak gibiyse reçelimizi açık bir tepsiye alıp üzerine tülbent bağlayıp güneşe bırakırsanız reçeliniz kıvamına gelir. Ama aralarda karıştırmayı unutmayın..
Afiyet olsun..

 

 

Kahvaltılık Krep Tarifi

 

http://www.lezzetlisirlar.com/sari-kiraz-receli-nasil-yapilir.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..