Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
398
 

Sarı krema tavukgöğsü

Gereçler: 

2.5 su bardağı süt 

2.5 yemek kaşığı un 

5 yemek kaşığı toz şeker 

125 gr margarin 

Damla sakızı. vanilya 

İŞLEM BASAMAKLARI 

1. Ateş üzerinde tencerede sütü şeker ile kaynatınız.( şeker eriyene kadar ) 

2. Diğer tarafta margarinle unu kavurunuz.( pembe renk olacak ) Fazla kavurmayın. 

3. Kavurmuş una kaynamakta olan sütü azar azar ilave ederek karıştırarak kaynatınız. 

4. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınız. Vanilya, damla sakızını ilave edip çırpıcı ile 15 -20 dakika çırpınız.( Damla sakızını toz haline getirdikten sonra ilave ediniz.) 

Dikdörtgen borcama dökünüz ve 1saat bekletin. 

. Üzeri için gereçler: 

1.5 paket bebe bisküvisi 

125 gr margarin 

2 yumurta 

4 kaşık pudra şekeri 

2 kaşık kakao 

Biraz çikolata( Olmasa da olur ) 

Vanilya 

1 kase ( soğuk ) süt 

1 kase sütün içine bebe bisküvilerini batırıp muhallebinin üzerine sıralayınız. 

Büyük bir kasenin içine 125 gr margarini, 2 yumurtayı, 4 kaşık pudra şekerini,  

2 kaşık kakaoyu, çikolata ve vanilyayı çırpıcı ile çırpılır.( Benmari usulü ) 

15 – 20 dakika çırpılır. Akıcı kıvama gelince bisküvilerin üzerine dökünüz. 

Yapıp sevdiklerinizle yemeniz dileğimle... 

Filiz'ce sevgiler..  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 395
Kayıt tarihi
: 09.10.10
 
 

46 Yaşında iki çocuk annesi, iki torun sahibiyim. Bitiremediğim tahsilimi bitirmeye çalışıyorum. Şu ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster