Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

01 Ağustos '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sarıalizadeler

Sarıalizadeler
 

SARIALİZADELER


SARALLAR)

Müderris Ali Efendi 1862 yılında Sahil Ceylan köyünde dünyaya gelmiştir.1934 yılında Sarıalioğolları olarak bilinen lakaplarının yerine Güngör soyadını almışlardır. Bu soyadın anlamı : “Uzun yaşa, ömrün uzun olsun”   demektir. Soyadının onlara gelişinin, Ali Efendi’nin Fethiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünde İtam Müdürü olarak çalıştığı zamanlarda iki oğlunu da kaybetmesinin getirdiği ezikliğin de rol oynadığı söylenebilir.

Ali Efendi Ören Köyü’nden, Molla Süleyman kızı Zeynep Erdemli ile evlendikten sonra, iki oğlan ve bir kız çocuk olmak üzere toplam üç çocuğa sahip olmuştur. Oğullarından Recep Osman, Yemen’de askerde şehit olmuş ve arkasından diğer oğlu Mehmet Niyazi Ören Köyü’nden Osman ile Hatice’den olma Şefika ile yaptığı evliliğin ilk yıllarında yakalandığı ateşli hastalık ve bedenini kaplayan sulu yara yüzünden 1921yıllarında 27 yaşlarında hayatını kaybetmiştir. Mezarı Temel Köyü, Ören mezarlığındadır.

Şefika yengemiz, Seki’nin Yenice Mahallesi’nden Hacıların Osman’ın Babası Salih amca ile evlenmiştir. Ali Efendi’nin üç çocuğundan kız olan Müzeyyen ablamız hayatta kalmış.,Ceritler soyundan, Silsüpüroğulları  aşiretinden, Ören köyü’nden Molla Yusuf oğlu Tevfik Arıcan ile evlenmiş ve ondan Rukiye isminde bir kızı olmuştur.

Rukiye, İncirköy’den bir zamanlar Kemer Kasabası’nda Tarım Kredi Müdürlüğü yapan Mehmet Yalçın ile evlenmiş, bu evlilikten Ziya , Osman, Büngü ve Belkıs adında çocukları dünyaya gelmiştir.

Ali Efendi’nin mezarı Temel Köyü, Ören  mezarlığında olup, babasının adı Osman’dır. Babam Ali Rıza Güngör’ün de dedesidir. Yani Ali Efendi Babamın amcasıdır. Ali Efendi altı kardeş olup üç oğlan ve üç kızdır. Ali, İsmail, Mehmet, Ummuhan, Rukiye ve Kezban isminde çocukları 1828 doğumlu Osman ile Ummuhan’dan dünyaya gelmiştir.

Ülkemizin çeşitli illerinde Sarallar soyu görülmektedir. Özellikle Trabzon’un Of kazasında Belediye Başkanlığı 160 yıldır aynı sülalenin yönetiminde idare edilmektedir. Atalarımızın 250 yıl öncesinin

Mezarları Of ilçesinin merkez caminin yanında bulunmaktadır. Yaptığımız görüşmelerde akrabalarımızla yakın ilişkilerimiz devam etmektedir…

 

 

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..