Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Günübirlik Turlar
 

Sarıgerme Plajı

Sarıgerme Plajı
 

Kış güneşinin serin sularla teması...


Muğla’nın Ortaca ilçesine 15 dakika uzaklıktaki Sarıgerme Plajı Mavi Bayraklı bir plaj olup her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Sahil şeridi boyunca belediyeye bağlı bir işletme, SARÇED (Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği) ‘ in bir işletmesi ve 5 yıldızlı bir çok otel bulunmaktadır. Kumsal oldukça geniş , deniz de sığdır. Ayrıca su sporları da yapabilirsiniz. Suyun üzerinde yüzen tekneler ve yelkenler gün batımında oldukça hoş bir görünüm oluşturur.

Plajın karşısında “Babaada”  bulunur. Yüzerek ulaşılabilecek bu ada suyun geliş yönünü değiştirerek, adeta kış günlerinin ıssızlığında serin sulara yarenlik etmektedir. Plajın kumu da oldukça incedir. 7 kilometrelik sahil şeridinde bir yanınızda el değmemiş yeşil ormanlar , bir yanınızda mavi sular ile doğa ile iç içe yürüyüşler yapabilirsiniz.

Plaja ulaşım da oldukça kolaydır. İlçe garajından kalkan minibüslerle plajın kapısınına kadar gidebilirsiniz. Özel aracınızla gitmek isterseniz de plajdan biraz geride kalan yerleşim yerinin bulunduğu otoparka aracınızı parkedip  “Çekçek”  ile otantik kısa bir yolculukla plaja ulaşabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 37
: 1229
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Farkındalığı fark ettirmenin amaçlı yolcusu. ..