Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Sarıgül CHP’ye katılır mı?

Sarıgül CHP’ye katılır mı?
 

 Görüldüğü kadarıyla CHP’de bir liderlik boşluğu vardır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir insan olmasına karşın, CHP’nin ileri gitmesine katkıda bulunamamış; bilakis her geçen gün CHP itibarını yitirmeye ve halkın gözünden de gönlünden de uzaklaşmaya başlamıştır.

O bakımdan, ne olursa olsun CHP’de radikal bir değişimin yapılması gerekmektedir. Bunu yapacak olan Parti’nin kendisidir. Yoksa, elbette Sayın Kemal  Kılıçdaroğlu, “Ben Başkanlıktan çekiliyorum, siz gelin buyurun, oturun…” demez.

Zaman zaman partilerin alt tabanının değişmesi gerektiği gibi, üst yönetici takımının da değişmesi gerekir. Doğru laf, Galatasaray Başkanı Sayın Ünal Aysal’dan gelmiştir : Ne diyor: “Ben başarılı olduğum sürece, başta kalmak isterim. Takımımın Şampiyon olmasını isterim. Eğer takımım başarısızsa o zaman, gitmek gerekir…”

Anlayış bu olmalı. Bence CHP Kemal Kılıçdaroğlu’na yeteri kadar şans vermiştir. Ama ne yazık ki, olmamıştır… CHP’nin durumu, dünden iyi değildir.  Ama buna bir çare bulmak CHP’lilerin işidir. Yok, biz önderimizden memnunuz, işte nasıl olsa paldır, küldür yokuş aşağı gidiyoruz… Diye düşünüyorlarsa kendileri bilirler.

Şimdi bu noktada kimin Başkan Adayı  olacağı, hemen hemen bellidir. Herkesin aklında olan; “bir kağıda yaz da ver” desem, %90  CHP’linin Mustafa Sarıgül’ün adını vereceği bellidir. Bunu Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da biliyor. Ama anladığım kadarıyla, onun önerisi: “Önce Parti’ye davet edelim; Parti’ye yeniden üye olsun; ondan sonra Mustafa Sarıgül’ü İstanbul Belediye Başkanlığına aday gösterebiliriz…” mealindedir.

Bu biraz Mustafa Sarıgül’ü harcamak değil midir?

Eğer Mustafa Sarıgül, İstanbul’da aday olur; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını  kazanırsa; işte o kadar, Belediye Başkanı olacaktır. Ama belki  de Türkiye yeni bir Başbakan kaybedecektir.

İstanbul’da kaybederse bütün CHP İstanbul örgütü arkasında durmazsa kaybedebilir. Bu arada CHP’de de harcanmış olacaktır. Sarıgül, kaybolup gidecektir.

Oysa Mustafa Sarıgül besbelli potansiyeli olan bir insandır. Ayrıca, karizmatik liderlik özellikleri göstermektedir.

Onu, siyasi kaprisleri uğruna, eski CHP Başkanı Deniz Baykal fena halde harcamıştır.  Aslında, Parti Başkanlarının bir partiden insan harcamaları o kadar kolay bir olaydır ki, bunu tarihte bir çok kereler, bir çok Başkan gerçekleştirmiştir. Mustafa Sarıgül de bu kurbanlardan biridir. Bence haksızca, kapris uğruna harcanmıştır. Ve kendini savunmaya fırsat bile verilmemiştir. O da yapması gereken şeyi, onurlu bir insan olarak yapmıştır. Şimdi onun kalbini kazanmanın tam zamanıdır. Böyle bir insan Partiyi yenileyebilir.

Mustafa Sarıgül, bizzat  meselelerin içinde bir insan olarak; ne gibi sorunlar olduğunu ve bunların nasıl çözülebileceğini görüp, gösterebilecek bir insandır. Kuramsal alandan gelen öğretim üyelerinin CHP içinde neler yaptıklarını veya yapamadıklarını görüyoruz. Öyle değil!

Şimdi Şişli Belediye’sinin son zamanlarda başardığı bazı işlere bakalım:
-Şişli Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen Bölgesel Proje Fuarında davet edilen iki projesi ile yer aldı.

-Sovyetler Birliği’nin efsanevi devlet başkanı Mihail Gorbaçov, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Ortadoğu ve Akdeniz’in Geleceği” konulu bir toplantıya katıldı.

-Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Andy-Ar’ın yaptığı araştırmaya göre, en başarılı ilçe Belediye Başkanı seçildi.

-Vatikan'ın en büyük liderlik nişanını Sarıgül'e, Papa'yı temsilen Türkiye'ye gelen H.E. Cardinal Kurt Koch takdim edildi.

-Van depreminde yıkılan ve 76 öğretmenin hayatını kaybettiği Van Öğretmen Evi, Şişli Belediyesi tarafından yeniden yaptırılarak hizmete hazır hale getirildi.

Şişli Belediyesine ilişkin şu etkinlikler bile bu insanın boş durmadığını; çeşitli projeler peşinde koştuğuna gösteren  ayrıntılardır…

Onun için, CHP’liler boş sözlere boş verin; karalamalardan uzak durun ve Mustafa Sarıgül’ü bir kez daha dinleyin.  Bu adam boş adam değil. CHP ve Türkiye’yi yeni ufuklara götürebilir. Bir şans verin. Bir kez daha harcamayın. Onu çevresindeki halk harcamıyor. Ona her defasında şans verdi ve memnun olduğunu gösterdi.

Oturun. Düşünün.Kaşının… Ama sonunda doğruyu bulun. Siz bulun… Benden söylemesi.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..