Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Sarıgül rövanşı istiyor!

Sarıgül rövanşı istiyor!
 

"Yar saçların lüle, lüle. Baykal güle güle."

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün muhalif hareketi ivme kazanarak sürüyor. Şimdilik Ankara’da bilboardlarda süren savaş adından söz ettireceğe benziyor.

Seçmene daha sempatik gelen Sarıgül, Baykalı’ın aksine halka daha yakın gözüküyor. En azından halkın anlayabileceği bir siyaset tarzını tedavüle sürüyor. Kısaca AKP’nin yarattığı korkuları öteleyecek; ama yeni bir şey katmayacak olan bu hareket kim bilir yerli ve yabancı sermayenin de sempatisini kazanarak yol alabilir.

Ancak geçmişte yaşanan kongre yarışlarındaki yumruklu kavgaların ve Sarıgül’ün kendini kaybetmesinin izleri hala belleklerde taze görünüyor. Bu bir handikap görünse de halk cephesinde Sarıgül’e fazlaca pirim tanınıyor.

999 hareketini manşet yapan "Körfez" gazetesini paketlemeye benzemeyecek bu mücadele. Yıllarca siyasi manevralarla siyaset yapan ve ayakta kalan Baykal bu kez tökezleyebilir. Bana sorarsanız yok birbirinden farkları diye kestirip atmak Sarıgül’e haksızlık olur. Önceki yazılarıma bakarsanız Baykal "iktidar istemiyor" saptamasını görebilirsiniz.

Sarıgül iktidar istiyor. Burası Türkiye der ya eskiler…

Olur mu olur!

http://www.milliyet.com.tr/2007/09/02/son/songal101.asp

*Milliyetten

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..