- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 6748
Sarıkamış’ tan bir yemek: Hokkuru

Yıllar oldu gitmeyeli. Ama ne zaman Ankara’ da Songül ezemin (teyzenin Sarıkamışcası) yanına gitsem Hokkuru yemeden gelmem. Adı biraz tuhaf. Belki de Rusçadan geçme kimbilir? Ama malzemeler oldukça tanıdık ve basit bir yapılışı var.
4 kişilik bir aile için : Yarım kg kuzu kuşbaşı, yarım kg un, sarımsak, tuz.
Yumuşak kuzu kuşbaşılar tuz katılmadan iyice tencerede pişirilir. Etin suyu da iyice ayarlanır. Sonradan içine hamur atılacağı için yeteri kadar suyu olmalıdır.
Yarım paket un yeteri kadar tuzla yoğrulur ve hamur haline getirilir. Hamur bezelere ayrılarak mantı yufkası şeklinde açılıp kare kare kesilir.
Her bir kareye baş parmakla bastırılarak içi çukur bir şekil verdirilir.
Şekil verilen hamurlar etin içine atılır. Etin suyuna atılan şekilli hamurlar haşlanmaya bırakılır. İçine arzu edilen miktar kadar dövülmüş sarımsak ve acı kırmızı biber de katılabilir ve tuzu kontrol edilir.
Hamurlar kıvama geldikten sonra afiyetle servis yapılır.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Yazın sıcağında biraz ağır olacak ama "dost" uğruna katlanacağız artık:))
derinmavi.. 17.06.2007 20:35- Cevap :
- Biz yedik bile. Canım ne çok istemişti. Artık sizlere gurmelik de yapıyoruz. Bekleriz Sevgiler 17.06.2007 22:25
Hamurun büyüklüğü ve kalınlıgını ayrlayacağıma emin olsam kesin yaparım bu yemeği...tadının güzel hemde çok güzel olduğuna eminim... Size afiyeler olsun her yediğinizde ...
Portakal Çiçeği ve FISILTI 17.06.2007 13:15- Cevap :
- Hamurun büyüklüğü herkesin zevkine göre artık. Hanımın tarifi üzerine yazdım. Göz kararı ayarlayın artık. Bugün yapıp yiyoruz biz. Keşke size de gönderebilsek Serap Hanım. Sevgiler 17.06.2007 18:02
gerçekten, hem teyze hem yemeğin söylenişini ilk kez duydum. sizde gurmeliğe mi soyundunuz hocam! sevgiler
Zadig 17.06.2007 12:54- Cevap :
- Biraz memleket havası alalım dedim Mustafa Bey bir daha olmaz;-) 17.06.2007 18:01