Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sarıkamış'tan güneşe

Sarıkamış'tan güneşe
 

Ulu önderimiz ve güneş


Tarihimizin acı bir sayfası olan Sarıkamış’ta binlerce askerimiz tek kurşun atamadan şehit olmuştur. Şimdi bakıyoruz eksi 20 derecedeki ısıya rağmen ordumuz birçok kampı ele geçirmiş ve kararlılığı ile dosta huzur düşmana korku salmıştır. Harekâtın bu dönemde yapılması, taktik anlamda önemli olmasının yanında, imkânlarımızın Sarıkamış’tan Güneş operasyonuna kadar geçen süreç içerisinde gelişmişliğinin de göstergesidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugünkü komuta kademesinin bu tip operasyonlara hazırlıklı olduğu ve deneyimleriyle askerimizin hareket kabiliyetini arttırması açısından önemli görevler üstlenmişlerdir. Orgeneral İlker Başbuğ, zamanında terörün en yoğun olduğu zamanlarda bölgede önemli görevler üstlenmiş Kuzey Irak’ın coğrafi ve sosyal yapısını çok iyi bilen komutanlarımızdandır. Geleceğin Genelkurmay başkanı Başbuğ, üstlendiği görev ile bu operasyonun en önemli ayağıdır.

Talabani’nin pkk ile işbirliği içinde olup Barzani’nin üzerine geldiği yıllarda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’taki faaliyetleri sürecinde askerimizin mahiyetine verilen Babekir Zebari şimdi Irak Genelkurmay Başkanıdır. Bu gibi birçok örnek vardır. O yüzden zamanında ülkemizin büyüklüğü karşısında bizlere hizmet eden kişiler şimdi şekil itibariyle dolu ancak içi boş olan mevkilere geldiği zaman ülke medyasında yanlış ve gözde büyütür bazı haberler çıkmaktadır. Barzani denen şahıs bizim hiçbir zaman rakibimiz olamaz. Ülkemizin emperyalist yapısı olmadığından dolayı sulh politikamızın çok büyük bir dürüstlük örneği olduğunu düşünmekteyim. Ancak bu iyi niyetin kullanıldığı en iyi savunmanın saldırı olduğu pasifliğin sonucunda kayıpların bu dönemde Kuzey Irak’ta bazı uygulamaların yapılmasını gayet elzem bulmaktayım. Tampon bölge dediğimiz Musul ve Kerkük hattı kontrol altında tutulmalı terör yuvalarının tekrar doğmasına izin verilmemelidir. O yüzden “5 gün oldu çok oldu hemen çıkın” gibi düşünceler şu anki durum açısından gayet yanlış ve güvenliksizdir.

Terör hiçbir zaman sıfırlanamaz bunun herkes farkında olmalıdır. Anadolu coğrafyası birçok dış gücün avuç ovuşturduğu bir bölgedir. Anadolu doğuyu batıya bağlayan bir konumda olduğu için geçişlerin buradan sağlanması gereklidir. Sanırlar ki pkk Kürtlerin haklarını savunur, ancak bu yorum sadece televizyondan başka bir şey izlemeyen kişilerin yapacağı yorumdur. Bu lanet örgüt para trafiğini sağlayan aciz bir maşadır. Ülkemizden ve başka yollardan Avrupa’ya ve dünyaya dağıtılan uyuşturucu ve benzeri maddelerin yarısından çoğu terör örgütleri ile transfer edilmektedir. Yukarıda bahsettiğim coğrafi konum o yüzden ülkemiz için dezavantajdır. Her zaman için haince emelleri olan dış güçler bu coğrafyada bizlere huzur vermemek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Mamafih ülkemiz, her daim birlik ve beraberlik içinde olmalı ülke bütünlüğünü bölecek propagandalara kapılıp kutuplaşmamalıdır. Ülkemizin kültürel çeşitliliğini bir zenginlik olarak görüp Kürt, Türk, Çerkez, Alevi, Sünni gibi ayrımlara gitmememiz, sonu belli olan yaşamın gerçeklerini düşünüp ayrım yaptığımız ve küçük gördüğümüz insanlara bir kez daha dönüp bakmamız gerekir.

Saygılar

(M.A.) Arkeolog

Tuna Akçay

 
Toplam blog
: 26
: 2788
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

(M.A.) Arkeolog Tuna Akçay     ..