Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Sarılma biçimleri

Sarılma biçimleri
 

Dokundum şeytanım sana kaçtı...

Parmaklarım bir fırça gibi dolaştı yumuşak teninde. Her dokunuşumda bambaşka bir renkle oluşturdu bembeyaz tuvaldeki resmi. Zaten hiçbir tuval itiraz etmez ki ressamın renklerine. Sadece ressamla kendisi arasına giren fırçaya kızar. "Keşke fırça çekilse aradan." der.

Parmaklarım rengarenk çiçekler, kelebekler, masmavi bir göl, başı dumanlı dağlar, yemyeşil çayırlar, meleşen kuzular çizdi bembeyaz tuvaline. Parmaklarım aşağı doğru inerken, bedenindeki acıları, hayal kırıklıklarını, sıkıntları bembeyaz bir boyayla kapattı; yukarı doğru çıkarken her defasında farklı bir resim yaptı bedenine.

Hiçbirine kıyamadın, hepsi benim olsun dedin. Bütün bedenini teslim ettin parmaklarıma.

Ben sana dokunurken seni hiç düşünmedim; dokunduğum, her bir gözeneğini tek tek dolaştığım beden sanki benim çiçekleri solmuş, kuşları solmuş, havası kirlenmiş, güneşi kararmış, bulutları saklanmış yalnızlık bahçemdi. Sanki ben parmaklarımı senin sıcaklığınla ısıtıp yumuşaklığınla serinletmiyor; kendi acılarımı keşfediyor, keşfettikçe kendi cehennemimdeki şeytanla sıkı bir pazarlığa oturuyor, kira kontratını uzatmaya çalışıyordum. Oysa sen parmaklarımdan bedenine akıttığım boyalarla güzel bir resim yaptığımı zannediyordun. Doğruydu belki bu. Birinin cehennemi başkasının cenneti olabilirdi.

Ruhuma hapsettiğim şeytanım parmaklarımdan sana kaçtı.

Sarıldım şeytanım bana kaçtı...

Seviştikçe günahlarımızdan arınırız ya...Meleklerin saflığı, yumuşaklığı kaplar beynimizi, yüreğimizi. Sevişmek insanı huzurlu kılar. Günahsız bir yaşam şeytanın işine gelmez ki. Doyuma ulaşırken attığımız çığlıklar, inlemelerimiz aslında sürgüne giden şeytanın feryatlarıdır. Zavallı bizler bunun hazdan kaynaklandığını zanneder. Bu yüzden orgazm taklidi yapanlar şeytanın en büyük işbirlikçileridir ve onlar asla meleklerle tanışamaz.

İçimizdeki şeytandır bizi yaratıcı kılan. İnsanoğlu yaratmadan, kurgulamadan duramaz. Bu onun varlık nedenidir.
İşte içimizdeki şeytan kaçınca onu çağırmanın yolunu arar. Bu sarılmaktır. Sarılmak şeytana davetiyedir. Nasıl mı? Sarılımak dokunmaya çağrıdır. Sarılan kişi kendisine dokunulmasını isteyendir. işte sarılma biçimleri:

1. KELEBEK SARILMASI

Kelebek sarılması sarılmanın en masum, bir o kadar da sinsi olanıdır. İstemem yan cebime koy mantığıyla yapılır. Hani yolda yürürken sevgiliniz güzel bir söz söyler de ona tek bir sözcükle cevap vermek yerine kolunuzla sadece omzuna sıkıca sarılır birkaç saniyeliğine, kendinize çekip bırakırsınız ya. İşte öyle bir şey. Sanki omzuna elli kiloluk bir kelebek konmuş gibi hisseder sevgiliniz. Sevgilinizin vücudunda küçük bir lamba yanar. Hatta bazen o da olmaz. Bu tip sarılmalar romantik insanlarda etkileyicidir.

2. KEDİ SARILMASI

Burada mekan sinema, ev ya da bir parktır. Sevgilinizin başı ya omzunuzda ya göğsünüzdedir. Sol elinizi onun omzundan geçirip sağ elini tutarsınız. Sağ elinizle de saçlarını okşarsınız. Bir kedi gibi bırakır kendini, kontrol tamamen sizde değildir. Genelde bu sarılma biçiminde diğer zamanlarda konuşamadığımız konuları konuşup onu yumuşatırız.

3. KAPLAN SARILMASI

Bedeniniz tamamen birbirine temas eder, hem kollarınızla hem bacaklarınızla avınızı yakalamışsınızdır. Avınız sizinle aynı anda nefes alıp verir, aksi halde boğulursunuz. Bu sarılma biçiminde kontrol tamamen sizdedir.

A) BULUT SARILMASI

Bakışlarla yapılan sarılmadır.Gözleriniz sevgilinizin üstüne bir bulut gibi çöker. Sevgiliniz bulutun rengine göre tavır alır. Yağmur bulutuysanız ya kaçar saklanır ya da ıslanır, masmavi bir bulutsanız kendini size teslim eder.

B) GÜNEŞ SARILMASI

Sözcüklerle yapılan sarılmadır. Bu ancak şiirlerle anlatılabilir.

C) DAĞ SARILMASI

Hem sözcüklerle hem gözcüklerle* yapılan sarılmadır. Zaman mekan önemli değildir.


*gözcük: gözlerle yapılan konuşma


 
Toplam blog
: 114
: 1620
Kayıt tarihi
: 01.08.07
 
 

1964'te Ankara'da doğdum. Meslek lisesinin elektrik bölümünü bitirip fabrikada ve şantiyede çalıştım..