Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
1643
 

Sarımsak – Soğan – Pırasa

Sarımsak – Soğan – Pırasa
 

SARIMSAK – SOĞAN – PIRASA


SARIMSAĞIN YARARLARINDAN EN ÖNEMLİSİ 

İngiltere'de yapılan bir araştırmada SARIMSAK – SOĞAN – PIRASA yiyenlerde KİREÇLENME oluşma ihtimalinin oldukça azaldığı ortaya çıkmış. 

Sarımsak da bulunan DİALLYL DİSULPHİDE adlı madde kireçlenemyi engelliyormuş. 

Tabi ki özellikle menopoz dönemlerinde kemik erimesi yaşayan birçok kadın için kemiklerin güçlenmesi bakımından SARIMSAĞIN çok ama çok önemli olduğunu vurgulamalıyız. 

Bol sarımsak yiyin bayanlar. Özellikle sabahları aç karnına yutacağınız bir diş sarımsağı alışkanlık haline getirin. Bağışıklık sisteminiz için olduğu kadar saçlarınızın dökülmesini de engellediğini göreceksiniz. Ülkemizde bu tür besinler ne mutlu ki çokça bulunuyor. 

Umarız ki bu besinlerimizin de genetik yapıları bozulmaz doğallığı kaybolmaz. GDO larıyla oynan gıdaların ne yazık ki sağlığa yarardan çok zararı olmakta. Duyarlı Bilim adamlarımız bu konuda hep uyarıyorlar. Gıdaları tüketirken GDO suyla (Genetiği değiştirilmiş organizmalar) oynanmış ürün kullanmamaya dikkat edelim. 

BİLGİ NOTU  

Bir canlının gen diziliminin değiştirilmesi ya da ona kendi doğasında bulunmayan bambaşka bir karakter kazandırılması yoluyla elde edilen canlı organizmalara "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar", kısaca GDO adı veriliyor.
Bir canlıdan diğerine gen aktarımı, bir çeşit kesme, yapıştırma ve çoğaltma işlemi olup, genetik mühendisleri tarafından uygulanıyor. Aktarılacak gen önce bulunduğu canlının DNA sından kesilerek çıkarılıyor. Sonra vektör adı verilen taşıyıcı virüs ile bu gen DNA molekülüne yapıştırılıyor.
GDO'lar bugün kolera bakterisi geni taşıyan yonca, akrep geni taşıyan pamuk, tavuk genli patates, balık genli domates gibi gıdalar şeklinde karşımıza çıkıyor. 

Bu işleri yapan bilim adamları aslında Dünyamızın doğal dengesini tahrip ederek tüm canlı yaşamını etkilemekte. Yani yatacak yerleri yok. 

 

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 39
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 5
Ort. okunma sayısı
: 648
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster