Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '20

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır?

*3 dilim zencefil

*1 su bardağı su

*2 diş sarımsak

*Yarım limon

Orta büyüklükte bir cezve içerisine zencefilleri dilim halde yada rendeleyerek koyun. Üzerine suyu ekleyip 5-6 dakika kaynatın. İçerisine 2 diş sarımsağı havanda ezdikten sonra ekleyip, sarımsak pişene kadar 3-5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapayın. Demlenmesi için üzerine bir çay tabağı kapayın. 10-15 dakika kadar demlenen sarımsak çayının içerisine yarım limon sıkıp içebilirsiniz. İstenirse içerisine bir çay kaşığı kadar bal konabilir. Sarımsak piştiği için koku yapmaz gönül rahatlığı ile içilebilir.
 
Sarımsak Çayının Faydaları Nelerdir?

*Sarımsak bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan çok güçlü bir besindir. Günde 3 defa tüketilmesi bile vücudun  C Vitamini ihtiyacını sağlamaktadır. Doğal antibiyotiktir.

*Zencefil ve sarımsak ikilisinden oluşan çay metabolizmayı hızlandırır.

*Yağ yakılımını sağlar.

*Hastalıklarla mücadelede çok etkilidir. Zencefil bilinen en iyi doğal antibiyotiklerden biridir. Neredeyse fayda sağlamadığı hiç bir hastalık yok gibidir. Mutlaka özellikle kış aylarında içilmelidir. 

*Bu çay damar tıkanıklıklarını açar ve damarları tamir eder.

*Kan dolaşımını temizler.

*Böbrekleri, karaciğeri, akciğer gibi iç organları temizler.

*Toksinlerin atılmasında çok faydalıdır.

*Kanser oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen bileşenlere sahip iki faydalı ögeden oluşur. 

*Romatizma gibi iltihaplı hastalıkların iyileşmesinde etkilidir. 

*Astım, bronşit, sinüzit, grip gibi üst solunum ve alt solunum hastalıklarının iyileşmesine yardımcıdır. Bu ve benzeri bir çok hastalığa şifa olmaktadır.

 
Kayıt tarihi
: 09.03.19
 
 

Anadolu üniversitesi işletme bölümünü bitirdim. Sağlık alanı çok ilgimi çektiği için okuyorum ve ok..