- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sarımsak kebabı
Sarımsak Kebabı
Gaziantep Yöresine ait bir kebap çeşitidir. Taze sarımsakla yapılır. Fakat mevsimi haricinde sarımsağı dondurarak saklayıp onunla bu kebap yapılabilir. Kebap yönünden çok zengin olan Gaziantep te hemen hemen her şeyin kebabı vardır. Sarımsak kebabı yağlı kıyma ile yapılır ve çok lezzetlidir. Mutlaka denemenizi tavsiye etmekteyim.
Malzemeleri:
Malzemeleri:
1 kilogram taze sarımsak
1 kilogram yağlı kıyma
1 kahve fincanı nar ekşisi
Yeterince Karabiber
Yeteri kadar Tuz
Yapılışı: Kıyma karabiber ve tuzla birlikte yoğrulur. Bu karışımdan küçük köfteler hazırlanır. Sarımsaklar kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesilip çelik ızgara şişlere bir köfte bir sarımsak gelecek şekilde dizilir, odun ateşinde pişirilir. Bir tepsiye alınır. Üzerine sulandırılmış nar ekşisi dökülerek, ateşte 15 dakika daha tutulur. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.