Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sarımsak kebabı

Sarımsak kebabı
 

Sarımsak Kebabı


Gaziantep Yöresine ait bir kebap çeşitidir. Taze sarımsakla yapılır. Fakat mevsimi haricinde sarımsağı dondurarak saklayıp onunla bu kebap yapılabilir. Kebap yönünden çok zengin olan Gaziantep te hemen hemen her şeyin kebabı vardır. Sarımsak kebabı yağlı kıyma ile yapılır ve çok lezzetlidir. Mutlaka denemenizi tavsiye etmekteyim.

Malzemeleri:

Malzemeleri:
1 kilogram taze sarımsak
1 kilogram yağlı kıyma
1 kahve fincanı nar ekşisi
Yeterince Karabiber
Yeteri kadar Tuz

Yapılışı: Kıyma karabiber ve tuzla birlikte yoğrulur. Bu karışımdan küçük köfteler hazırlanır. Sarımsaklar kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesilip çelik ızgara şişlere bir köfte bir sarımsak gelecek şekilde dizilir, odun ateşinde pişirilir. Bir tepsiye alınır. Üzerine sulandırılmış nar ekşisi dökülerek, ateşte 15 dakika daha tutulur. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

http://www.oktayusta.net/sarimsak-kebabi/

 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..