Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Sarımsaklı ekmek tiyiriti nasıl yapılır

3 günlük bayat ekmek dilimlerini 150 derecedeki fırında(2-3 dakika gibi) kıtırlaştırınız. Ardından 3 diş sarımsağı dövüp kızgın tereyağında 1-2 kez çeviriniz. Ardından 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyiniz ve hemen ateşten alınız. Ardından bu karışımı Ekmek dilimleri üzerine sürünüz. Afiyet olsun.. Yarasın..


Not: Kızgın tereyağından yanmamak için mutlaka bez eldiven kullanınız
Arzuya göre kırmızı biber kullanmıyabilirsiniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..