Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1137
 

Sarımsaklı ekmek tiyiriti nasıl yapılır

3 günlük bayat ekmek dilimlerini 150 derecedeki fırında(2-3 dakika gibi) kıtırlaştırınız. Ardından 3 diş sarımsağı dövüp kızgın tereyağında 1-2 kez çeviriniz. Ardından 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyiniz ve hemen ateşten alınız. Ardından bu karışımı Ekmek dilimleri üzerine sürünüz. Afiyet olsun.. Yarasın..


Not: Kızgın tereyağından yanmamak için mutlaka bez eldiven kullanınız
Arzuya göre kırmızı biber kullanmıyabilirsiniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster