Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Sarışın mı esmer mi?

Sarışın mı esmer mi?
 

Bu ikili insanlık tarihi boyunca hep rekabetli olmuşlar ve hala da olmaya devam ediyorlar. Ben burada tarafsız ve her iki gruba eşit mesafede yazmaya çalışacağım.

Bilindiği gibi yeryüzünde sarışın insan sayısı hızla azalıyor. Bu bile sarışınların daha değerli olması için çok basit bir argümandır. Ekonomik kural diyor ki; kıt olan mal pahalı ve değerlidir. (Sakın yanlış anlaşılmasın örnek olması için şöylenmiştir)

Bütün dünyada sarışınların aleyhine gizliden gizliye kampanya yürütülmektedir. Aptal sarışın fıkraları kitabı dünyanın her yerinde kitapçıların raflarını süslemektedir. Türkiye’de de olduğunu biliyorum. Sanki aptallık sadece sarışınlara has bir olguymuş gibi yayınlar yapılması ne anlama geliyor?

Sarışınların özgün yapıları, saçları, tenleri gibi bir çok temel özelliklerini sayabiliriz. Ancak nereden bakarsanız bakın sarışınları yaşam ayrıcalıklı kılıyor. Kıskançlığın altında yatan temel gerekçeleri budur.

Öyle bir linç kampanyası var ki kızmadan yapamıyorum. Uydurma anketler ortaya atılıyor ve deniyor ki; "erkekler sarışınlarla evlenmek istemezlermiş.’"Sonrası daha vahimdir. Erkekler güya; beyni dolu ve bir esmerle evlenmeyi tercih ediyorlarmış.

Yine burada sarışınların beyni boş olduğu iddia edilmiyor mu?

Şimdi bir iddia daha var. Güya sarışın kadının yanında uyuduklarını betimleyen şair; esmer kadının yanında uyumazmış.

Baştan sona sakat bir görüş değil mi? Bu cümlenin yere basan hiçbir ayağı yoktur. Havada ve askıda kalmış sadece kötüleme amaçlı olduğu apaçık ortadır.

Bir diğer iddia: "erkekleri erotik komaya esmer kadınlar sokarmış" Şimdi bu iddiaya ne söyleyebilirim. Hadi oradan derim. Başka şeyleri sizlere bırakıyorum.

Şimdi çok basit bir soru soracağım. "Sarışın kadınlar seksidir." miti tarihe karıştı diyorlar ama esmer kadınlar niçin saçlarını sarıya boyatıyorlar?

Cevabını herkesin düşünmesi gerekiyor. Kızdığı ve kıskandığı kadını taklit etmiyor mu? Daha çok şey söylenebilir ama…

İnanın bu yazıyı kaleme almamda tek amacım vardı. Yapılan bir haksızlığı biraz mizahi, biraz dramatik herkesin önüne koymaktır. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..