Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sarışınların yaz bakımı

Beyaz tenli sarşınların yaz bakımı

Beyaz tenli sarışın ve kızılların yaz bakımı nasıl olmalı ?

Kızıl ve sarışınlar yaz mevsiminde güneşle iyi geçinmelidirler. Özellikle sarışın ve açık tenli kişiler güneşe hemen tepki veren, alerjik, hassas cilt yapılarına sahiptirler. Yaz aylarında terlemeden dolayı cilt nem kaybına uğrar ve çok çabuk kurur, kırışmaya meyillidir. Dolayısıyla nem ve bakıma daha fazla ihtiyaç duyar. Sarışın ve kızıllar beyaz teniniz, açık renk gözleriniz ile güneşle iyi geçinmeye özen göstermelisiniz.

Günlük bakım

Öncelikle temizleme köpükle cildi nazikçe temizleyin ardından tonic ile canlandırın, temiz cilde hassasiyet ve nemi dengeleyen gümüş kremle nemlendirin.

Haftada bir kez yine hassas ciltlere uygun silver peeling uygulayın, üst derinin sertliğini giderin ve gözeneklerin nefes almasını sağlayın.

Güneşten korunma bakımı

İster şehirde gezerken, ister açık havada yürüyüş ve spor yaparken ya da güneşlenirken ondan korunmanız şart.

Her sabah cilt temizliğinden sonra önce gümüş krem nemlendirici sürün ardından 5 dakika sonra üstüne LSF-UVB ışın koruyucu likit su bazlı  sürün bütün bunları dışarı çıkmadan 30 dakkika evvel uygulayın.

Deniz veya havuz güneş banyolarına başlıyorsanız, güneşten korunma bakımını evden çıkmadan yapın. Sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için 10.00 - 15.00 saatleri arasında güneşe çıkmayın Deniz veya havuz da suya girip çıktıktan sonra cildinize tekrar güneş koruyucunuzu sürün yani yenileyin.

Yazın beslenmeye de önem verin, terden dolayı vücudumuzdan su kaybettiğimiz için yaz meyvelerine ağırlık verin, sıvı tüketiminde ayran, maden suyu gibi sıvıları bol miktarda tüketin. Kaybolan suyu tekrar kazanır ve cilt daha güzel canlılık kazanır.

Profesyonel uzmandan yardım alabilirsiniz

Cilt tipinize uygun özellikle kuru, hassas ciltlere yoğun bakım kürü, yaz bakımı güneş öncesi olarak cildinizi güneşten zarar görmesini önleyerek hazırlayabilirsiniz, örneğin

Oxy- terapie

Özel cihazla saf aloe vera nem serumu, capillary hassasiyet serumu, kılcal damar serumu saf oksijen basıncıyla cilde nüfuz eder. Cilt fonksiyonlarını dengeleyerek, ciltteki nem, hassasiyet, kılcal damar, kızarıklık gibi sorunları düzenliyor.

Alge mask

Kuru ve hassas ciltlere, derin okyanuslardan elde edilen kırmızı, kahve rengi yosunlar ile ciltte oluşan kuruluk ve hassasiyeti dengeleyen yosun maske bakımı.

Mask couperose

Özellikle hassas kılcal damarlı cilt tiplerinde cildi rahatlatan, kırmızı renkli kılcal damarlı görünümlü ciltlerde, kırmızı rengi solduran cildin tabii görünümünü sağlayan yoğun bakım maskesi.

Yaz güneşinden zarar görmeden D vitamini depolayarak güzel bir yaz mevsimi geçirebilirsiniz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Nesrin Sürer

Int.Dipl. Kozmetisyen

www.enesbioestetikcenter.com

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..